BACKSTORY

Οι hackers πληγώνουν το e banking - Η Space, η... αισιοδοξία και οι φήμες

29-10-2021 | 07:33
Μοιράσου το

H αλήθεια είναι πως αυτός ο Covid μας έχει στερήσει το δικαίωμα και της Εθνικής παλιγγενεσίας μεταξύ άλλων. Βέβαια κάποιοι παρουσιαστές μάς το στέρησαν εντελώς μπλέκοντας το ΟΧΙ με την επανάσταση. Αλλά ας είναι!

Αυτοί που φωνάζουν για την παράταση του προγράμματος Γέφυρα Ι επειδή κλήθηκαν να πληρώσουν μια ολόκληρη δόση τον Οκτώβριο δεν έχουν δίκιο. Η παράταση πήρε ΦΕΚ στις 20 Οκτωβρίου. Όσοι είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα πριν από τις 20 Οκτωβρίου και εφόσον δεν είχε εγκριθεί η παράταση έπρεπε να καταβάλουν ολόκληρη τη δόση και δεν θα καταβάλουν τις επόμενες τρεις. Μόνον όσων τα προγράμματα έληξαν μετά τις 20 Οκτωβρίου μπήκαν αμέσως στην παράταση του Γέφυρα Ι.

Oλο είναι να βγει κι όλο δεν βγαίνει αυτός ο διαγωνισμός για τον Οργανισμό που θα διαχειρίζεται τα σπίτια των ευάλωτων νοικοκυριών που βγαίνουν στον πλειστηριασμό. Η Eurostat συνεχίζει να κάνει παρατηρήσεις.

Και μιας και ζούμε σε ψηφιακές εποχές μήπως οι τράπεζες να επενδύσουν τίποτα να φτιάξουν τις ηλεκτρονικές τους τράπεζες που άλλοτε δουλεύουν άλλοτε όχι ......;  Βέβαια τις εξοπλίζουν με όλο και περισσότερα συστήματα ασφαλείας.

Πώς γίνεται πάντως και κάθε ημέρα έχουμε παρατράγουδα με hackers που βάζουν χέρι σε λογαριασμούς είναι ένα ερώτημα και μάλιστα σοβαρό. Βέβαια το έγκλημα πάντα προηγείται της αντιμετώπισης. Η αλλαγή ωστόσο των δομών κοστίζει. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Οι hackers πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία του e banking που σόρι αλλά είναι και ακριβό…Και όσοι πέφτουν θύματα βλαστημούν για να βρουν άκρη... Για αυτό όλο και περισσότεροι πάνε προς τις διεθνείς πλατφόρμες…

Φυσικά το έργο έχει απομονώσει τους ηλικιωμένους από την περιουσία τους. Μια μέριμνα δεν θα 'πρεπε να βρεθεί και γι' αυτήν την κατηγορία των πολιτών; Εκεί που ο ταχυδρόμος τους έφερνε τη σύνταξη στο σπίτι πρέπει να πάνε χιλιόμετρα για να έρθουν σε επαφή με τα χρήματά τους. Νομίζω πως η τράπεζα που θα επινοήσει σχετικά εύκολα και έξυπνα προϊόντα θα πάρει πολλά credits θα βγάλει και καλές προμήθειες.

Κατά τα λοιπά ακούω για κάτι ελέγχους που γίνονται από την ΑΑΔΕ σε νοσοκομεία .Δεν πιστεύω να έχουμε τίποτα παρατράγουδα μέρες που είναι και ο κορονοϊός καλπάζει. Όπως ακούω ότι σε ελέγχους που γίνονται σε κάποιες εταιρίες εισηγμένες αλλά και μεγάλες μη εισηγμένες προκύπτει ότι έχουν δοθεί φορολογικά πιστοποιητικά με μεγάλη ευκολία. Όπως πάμε θα φτάσουμε να εξευτελίσουμε και τα φορολογικά πιστοποιητικά σε αυτή τη χώρα. Και δεν θα φταίει η ΑΑΔΕ αλλά κάποιοι ορκωτοί ελεγκτές που το έχουν παραξηλώσει.

Ακούω διάφορα ενδιαφέροντα για το μεγάλο έργο των ταυτοτήτων. Όπως για παράδειγμα ότι στην Space Hellas υπάρχει μια αισιοδοξία. Είναι απλή αισιοδοξία και που εδράζεται; Θα σας γελάσω. Βεβαίως η μετοχική σύνθεση της εταιρίας όχι στην κορυφή αλλά στη  βάση μπορεί και να δικαιολογεί την αισιοδοξία ταύτη… Και ακούω και κάτι άλλο. Ότι φημολογείται είσοδος μεγάλου παίκτη. Τώρα αν αυτό ισχύει ή είναι απλώς φήμη που βοηθάει και το χαρτί, θα σας γελάσω…

Και κλείνουμε με την είδηση ότι η ΕΚΤΕΡ αγοράζει με απόφαση ΓΣ που έχει ληφθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ίδιες μετοχές και έχει αποκτήσει στους τόσους μήνες που μεσολάβησαν 12.500 ολόκληρες μετοχές. Ειλικρινά θέλω πολύ μάθω τους λόγους που αγοράζονται μετοχές με την οικονομική κατάσταση που διανύει η εταιρία τα τελευταία κάμποσα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.