BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:26

Xρυσός: Πτώση 1% λόγω κατοχύρωσης κερδών

21:15

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο 40 χώρες που λειτουργούν ως «ενδιάμεσοι σταθμοί» για κινεζικά προϊόντα

21:06

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας

20:53

Χαλκιδική: Γεννήτριες για τις δημόσιες υποδομές και τον βιολογικό καθαρισμό μεταφέρονται σε Σίβηρη-Φούρκα

20:45

Foodlink: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους

20:37

Ενεργοποίηση του Copernicus για χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική

20:26

Ρωσία: Οι εξαγωγές σιτηρών αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω

20:25

Χαλκιδική-πυρκαγιά: Βελτιωμένη εικόνα στη Σίβηρη, εκκενώθηκαν δια θαλάσσης εκατοντάδες πολίτες

20:07

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ σε βάρος του Χάρβαρντ

19:47

ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα στο επτάμηνο η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια

19:36

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά κοντά στο στρατόπεδο Καποτά - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

19:30

Οι καύσωνες «καίνε» την ευρωπαϊκή οικονομία: 180 δισ. ευρώ το κόστος για το 2026

19:23

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου - Κω αξίας 1,5 δισ. ευρώ

19:11

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

19:06

Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ οι τιμές χονδρικής και αύριο στην Ελλάδα

19:00

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% της Maersk

18:45

Σ. Αραβία: Οι Χούθι επιτέθηκαν με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στην Τζαζάν

18:28

Ιράν: «Επινοήσεις του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά του Ορμούζ»

18:25

Η Ουκρανία πρότεινε κατάπαυση πυρός εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα

18:10

Ιταλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών της γερμανικής KNDS σε προάστιο της Ρώμης

18:07

Υπ. Παιδείας για ΣτΕ: «Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο, το ακαδημαϊκό έτος δε θα χαθεί για κανέναν»

18:04

City University: Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα για αποφάσεις του ΣτΕ

17:57

Βρετανία: Η Shein έχασε τη δικαστική διαμάχη κατά της Temu

17:45

Χρηματιστήριο: Επιτόπιος βηματισμός για τον Γενικό Δείκτη

17:32

Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Παν. Γιαννακούλιας

17:32

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine θα αναπτύξουν το πρώτο ελληνικό θαλάσσιο drone

17:15

Χάμακ: Η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

17:12

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για φόρο σε χαρτζιλίκια, δωρεές και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών

16:59

Τουρνάς: «Αυξημένη ετοιμότητα για τις ακραίες συνθήκες»

16:45

Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες στον απόηχο του PPI