BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:23

Η ΙΚΕΑ μειώνει έως 25% τις τιμές σε πάνω από 300 προϊόντα

10:06

Νέα διάσωση μεταναστών στη Γαύδο - Τους εντόπισε drone της Frontex

10:06

Στα 92,9 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο β’ τρίμηνο για την Capital Tankers

10:02

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το «Aenaon - Μητροπολιτικό Πάρκο Φαλήρου»

09:55

Η βρετανική Metro αναδεικνύει τους Λειψούς ως το αυθεντικό «διαμάντι» του Αιγαίου

09:47

Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα ανταποκριθεί αμέσως αν οι ΗΠΑ τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της προσωρινής συμφωνίας

09:43

Απώλειες έως 9% για τη μετοχή της Shein στο ντεμπούτο στο Χονγκ Κονγκ

09:41

Γερμανικός Τύπος για πυροσβέστες στην Ελλάδα: «Ήρωες το καλοκαίρι, άνεργοι τον χειμώνα»

09:34

Η BAT επενδύει στην Ελλάδα και στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον

09:22

Κατολίσθηση στο Νεπάλ: Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί, περισσότεροι από 4.400 οι αγνοούμενοι

09:17

Πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο - Η ανάρτηση Τραμπ

09:16

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο μετά την κλιμάκωση στο Ιράν

09:06

Παγκόσμιο «sell off» στα ομόλογα: Σε υψηλό δύο δεκαετιών οι αποδόσεις

08:55

Νέα ένταση στη νότια Συρία: 10 τραυματίες σε συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων και Δρούζων

08:52

Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ μετά τη σύγκρουση με τον Χέγκσεθ

08:43

Επτά νεκροί από ρωσικό πύραυλο στο Κίεβο - Πλήγματα σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις

08:41

Ψηλά ο πήχης για το «Grand Theft Auto 6»

08:38

Η Motor Oil επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη - Απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στη Satori Analytics

08:37

Πλοίο χτυπήθηκε από τρία «άγνωστα βλήματα» στο Ορμούζ

08:29

Επίθεση με μαχαίρι στην Times Square της Νέας Υόρκης - Νεκροί θύμα και δράστης

08:26

Πρεμιέρα για το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας «ΚΟΜΒΟΣ»: Με drones, κάμερες, ΤΝ ο έλεγχος

08:23

Smartphones vs PCs: 5 αποτελεσματικές πρακτικές ψηφιακής υγιεινής

08:21

Ο Τραμπ απειλεί να χτυπήσει «δυνατά» το Ιράν - Σκληρά αντίποινα υπόσχεται η Τεχεράνη

08:15

Πλημμύρες: Ο Σεπτέμβριος των κρίσιμων παρεμβάσεων - Τι πρέπει να γίνει πριν τις πρώτες ισχυρές βροχές

08:04

Σούπερ μάρκετ: Πάνω από 1 στους 4 κωδικούς με διψήφια πτώση τιμής - Μείωση 10% και άνω στα σχολικά

08:00

Αλλάζω Συσκευή: Δεύτερη ευκαιρία για 1.400 επιχειρήσεις και επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Τι πρέπει να κάνουν

07:50

Βενζίνη και diesel: Παράταση σε επιδότηση και έκπτωση - Κόστος και παραδείγματα ανά γέμισμα

07:41

«Εκτροχιάστηκε» η αναβάθμιση 100 κρίσιμων ισόπεδων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

07:31

Εξαγγελίες Λιβάνιου χωρίς... Al - Ο γαλάζιος διαχωρισμός Σαμαρά - Τσούτσια - Το τάκλιν Τσίπρα

07:23

Ρεύμα: Σήμερα οι χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων για τον Σεπτέμβριο - Προβλέψεις για άνοδο