BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:25

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πέφτουν οι υπογραφές για τον ελληνικό θόλο αεράμυνας

09:23

Κύπρος: Τουλάχιστον 8 νεκροί, 17 αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοικτά της Κερύνειας

09:15

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συναντώνται στις ΗΠΑ

09:15

Μετάκληση εργαζομένων: Όσα γράφει ο νόμος και όσα συμβαίνουν στην πράξη

08:57

Νεπάλ: Στους 903 οι νεκροί και 4.247 αγνοούμενοι - «Αδιανόητη καταστροφή»

08:56

Ξεπέρασε τα 90 δολάρια το Brent μετά τη νέα ένταση στο Ορμούζ

08:46

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες τένις του 2026;

08:29

Ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Η πρώτη μετά από ένα μήνα

08:25

Τι είναι η ψηφιακή κυκλική οικονομία - Η αγορά που επταπλασιάζεται έως το 2035

08:13

Λήγουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις - Στο επίκεντρο οι προσφορές

08:05

Ο νέος βιομηχανικός χάρτης της Ελλάδας - Πού θέλει να πάει η παραγωγή την επόμενη 15ετία

07:48

Το πράσινο που γίνεται… μπλε - Η ντρίπλα του Άδωνι - Το τρίπτυχο του Τσίπρα

07:40

Σούπερ μάρκετ: Μειωμένες τιμές στα ράφια για πάνω από 1.500 κωδικούς

07:31

«Πάρκο Λεντάκης» - ΠΥΡΚΑΛ: Τι έρχεται για τη ΣΔΙΤ των 421 εκατ. - Το «παζλ» των διεκδικητών

07:21

Ταμείο Ανάκαμψης: Η παράταση που δεν ήρθε και το παράθυρο του 10%

07:12

Rebalancing και αναβαθμίσεις δίνουν τον τόνο - Ξεκινούν τα road shows - Οι υποδομές και το RRF

07:06

Οχήματα: Σφίγγει ο κλοιός με νέες διασταυρώσεις - Ψηφιακό κόσκινο για ΚΤΕΟ

22:46

Βενεζουέλα: «Κρατάμε γερά», δηλώνει ο Μαδούρο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη φυλακή

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία»

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο