BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:22

Ασήμι: Η τιμή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο - Αλλά πώς γίνεται το trading;

17:46

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο 116ο Κύπελλο Χριστουγέννων, αγώνα κολύμβησης στη Βαρκελώνη

17:22

Προς εβδομαδιαία κέρδη και Santa Claus rally «κοιτάζει» η Wall Street

17:10

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας

16:50

Σδούκου για αγροτικά μπλόκα: Δεν μπορεί κάποιος να ζητά χωρίς να συζητά - Πληρωμές και επόμενα βήματα

16:15

Πώς θα είναι ο καιρός έως το τέλος της χρονιάς

16:00

Σιγκαπούρη: Στέλεχος της Bank of America κατηγορείται για χρήση ναρκωτικών σε event - Κινδυνεύει να φυλακιστεί και να μαστιγωθεί

15:40

Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ στο Λος Άντζελες κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες

15:25

Τουρκία: Ήπιες αυξήσεις φόρων κατανάλωσης το 2026 με στόχο να μπει «φρένο» στον πληθωρισμό

15:20

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

15:05

Χριστούγεννα στη μικρή οθόνη: Τα επεισόδια σειρών που έγιναν γιορτινή παράδοση

14:43

Real estate: Τι «τρέχει» στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων

14:31

Άκαρπες μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια

14:00

Διαβάσατε τα τελευταία οικονομικά νέα; Κάντε το κουίζ!

13:34

Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη

13:27

Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί

13:18

Συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ την Κυριακή;

12:45

Τρίκαλα - Ελάτη - Περτούλι: Ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις

12:30

Η Ιαπωνία περιμένει το πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα μετά από 28 χρόνια

12:05

Τέλος στην «άβολη» διεύθυνση Gmail: Η Google επιτρέπει επιτέλους αλλαγή διεύθυνσης email

11:55

Θεσσαλονίκη: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία αύριο το μετρό

11:53

Γουόρεν Μπάφετ: Η σημαντικότερη κίνηση στην καριέρα μου ήταν και η πιο χαζή

11:35

Δημοσίευμα Kommersant: Ο Πούτιν ίσως είναι ανοικτός σε ανταλλαγή εδαφών στο πλαίσιο συμφωνίας για την Ουκρανία

11:19

Το Ιράν λέει ότι συνέλαβε ξένο τάνκερ που μετέφερε λαθραία καύσιμα στον Κόλπο

11:14

H Taylor Swift έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America

10:57

Όταν οι ΗΠΑ στόχευαν την Κίνα, αλλά «χτύπησαν» τους δικούς τους αγρότες

10:31

Taste Atlas: Στην κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

10:22

Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ ενέκρινε η κυβέρνηση - Αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες

10:16

Αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα: Κρίσιμες αποφάσεις για κλιμάκωση – «Χωρίς συγκεκριμένες εγγυήσεις από την κυβέρνηση»

10:07

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνεργους στη Γερμανία «λιγότερες από ποτέ»