BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:27

Ιταλία: Άνοδος της άκρας δεξιάς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου

13:23

Κρίση στην μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα Ouest-France - «Μέχρι τώρα ήμασταν ο καλός μαθητής»

13:14

Φιλόπουλος: Η καρκινογένεση μέχρι να μπορεί να ανιχνευτεί ένας όγκος διαρκεί περίπου 8 χρόνια

13:12

Τραμπ: Κόλαση στο Ιράν αν αποκτήσει πυρηνικά όπλα - Πιο εύκολη η β' φάση της συμφωνίας

13:11

Πόσα χρήματα μπορείς να διεκδικήσεις εάν ακυρωθεί η πτήση σου

12:44

Παπασταύρου: Στο ραντάρ των δύο μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου η Ελλάδα

12:44

Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

12:41

Νέα διψήφια προσυνεδριακά κέρδη για SpaceX - Προς τα 2,75 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

12:38

Αλλόνησος και Τήνος σε Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας

12:30

Χατζηδάκης: Μείωση φόρων και στήριξη ευάλωτων στο «πακέτο» της ΔΕΘ

12:27

Τουρισμός για Όλους: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του νέου προγράμματος

12:20

Στα 35,22 δισ. ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026

12:20

Περιστέρης: Όμιλος υποδομών και επενδύσεων με σταθερά έσοδα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Τι γίνεται σε ΒΟΑΚ, Εγνατία

12:16

Alpha Bank: Ανθεκτικότητα οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2026, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

12:09

Επιστήμονες χαρτογράφησαν κοραλλιογενείς υφάλους ανθεκτικούς στην κλιματική αλλαγή

12:05

Deal ΗΠΑ με Ιράν: «Σε στρατόπεδα» ο Λευκός Οίκος - Παίζει σε διπλό ταμπλό με τα πυρηνικά η Τεχεράνη;

12:04

Μπρατάκος: Ευκαιρία για τη χώρα η διασύνδεση της ναυτιλίας με την παραγωγή, τη βιομηχανία και τις εξαγωγές

12:01

Κυρανάκης: «Καλούμε τους νέους στα ψηφοδέλτιά μας»

12:01

Τι περιμένουν οι αγορές από το MoU μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Φόβος για νέες αναταράξεις

11:53

Με την υπογραφή της Uni Systems το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) Επόμενης Γενιάς

11:49

Μαρινάκης: Εμείς κάνουμε πολιτική, η αντιπολίτευση πυροτεχνήματα

11:49

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο

11:48

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Σχεδόν ένας στους τρεις δουλεύει πέρα από το ωράριό του - Το 43,7% δεν πληρώνεται παραπάνω

11:41

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Εβιάν ο Ζελένσκι

11:36

Πανελλήνιες 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS - Πώς γίνεται η σύνδεση

11:24

ΗΠΑ: Αναμονή για ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ χωρίς αντάλλαγμα προς την Τεχεράνη

11:22

Ο Θ. Κουναδέας επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και Ταμείου Εκσυγχρονισμού

11:12

Bain & Company: Η ενεργειακή μετάβαση εισέρχεται σε νέα φάση, με επίκεντρο την ανθεκτικότητα

11:08

ΥΠΑΝ: 12 σημεία που πρέπει να ξέρετε για το ν/σ για την καταναλωτική πίστη

11:00

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη