BACKSTORY

Backstory: Περί Ζαββού, τραπεζών και διαφάνειας στο Χρηματιστήριο…

01-09-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λέτε να λύθηκαν τα προβλήματα των τραπεζών στο σύνολό τους; Μάλλον!!!! Αλλιώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κατάργηση του σχετικού χαρτοφυλακίου από την κυβέρνηση! Όπως και να 'χει ο απερχόμενος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός και αβγά έσπασε και δουλειά έκανε... Η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών είτε αρέσει είτε όχι, φέρει την υπογραφή του.

Κατόπιν τούτου θέματα τραπεζών θα ρυθμίζονται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τις πινελιές από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί να μην ξεχνιόμαστε: Τραπεζικό χαρτοφυλάκιο υπάρχει!

Και θα 'χουν ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό οι αναγγελίες της ΔΕΘ γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα ιδιαίτερα αν επιφυλάσσουν φορολογικά κίνητρα. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι τα φορολογικά κίνητρα θα είναι… κανονικά και όχι αυτά που είδαμε επί κυβέρνησης Καραμανλή, όπου εξαφανίστηκε ο κλάδος ΑΕΕΧ από το Χρηματιστήριο προκειμένου οι τράπεζες να δείξουν συγχωνεύσεις για να κατεβάσουν τους φορολογικούς συντελεστές. Και αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές μόνο στις τράπεζες μπορεί να το κάνει άμεσα και χωρίς να δημιουργηθούν στρεβλώσεις.

Και δε θα αναφερθώ στην «απώλεια» Αποστολάκη γιατί δεν τη θεωρώ σπουδαία... Όπως δε αποδείχθηκε, μόνον συναίνεση δεν θα προσέφερε η παρουσία του.

Μετά τον ανασχηματισμό η μάχη θα δοθεί στην επικούρηση και το ασφαλιστικό. Όπως και να 'χει τα θέματα δεν θα μας λείψουν.

Το νέο ασφαλιστικό είναι ίσως η μόνη ελπίδα οι νέοι να καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Πρόστιμα ύψους 170.600 ευρώ, συλλήψεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 27 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) το Σάββατο 28/8.

Θέλω να πω πως πραγματικά δεν αποτελεί συγκλονιστική στατιστική.

Σε ό, τι αφορά τη Eurobank ξεχωρίζουμε τη νέα senior έκδοση που προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα εξαμήνου και πως η τράπεζα βλέπει διανομή μερίσματος.

Κατά τα λοιπά μας τελείωσε μετά και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και η ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President κλπ.) από το Χρηματιστήριο. Όχι βέβαια ότι πήρε και κανένας είδηση ότι υπήρχε χρηματιστηριακά ως εταιρεία τόσα χρόνια που ήταν εισηγμένη. Βέβαια τα ωραία λεφτά των επενδυτών στη δημόσια εγγραφή τα πήραν με το ερώτημα τι ακριβώς πήραν οι μικροεπενδυτές να πλανάται.

Όπως πλανάται το ερώτημα γενικότερα τι ακριβώς απολαμβάνουν οι μικροεπενδυτές τα τελευταία είκοσι χρόνια από το ελληνικό Χρηματιστήριο και η απάντηση βρίσκεται στην πλήρη απαξίωσή του. Στην απαξίωση βέβαια έχει συμβάλλει και η περίφημη νομοθεσία όπου μαθαίνουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου και του τριμήνου αν θέλει η κάθε εισηγμένη εταιρία. Κοινώς αντί η διαφάνεια και πληροφόρηση των επενδυτών να αυξάνεται μειώνεται συνεχώς και οι επενδυτές πολλές φορές μαθαίνουν τα καλά μαντάτα με τον ίδιο τρόπο που τα πληροφορείται και ο απατημένος σύζυγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:37

Η Ουγγαρία θα βυθίσει δύο φορτηγίδες στο Δούναβη για να κρατήσει σε λειτουργία πυρηνικό σταθμό

18:13

Ισραήλ: Ο απεσταλμένος του Τραμπ θα μεταβεί στο Ισραήλ για να εξομαλύνει τις διαφορές για τη Γάζα

17:53

Aktor: Αποκτά κτηριακό συγκρότημα από την Ευρώπη Holdings έναντι 45,5 εκατ. ευρώ

17:41

Χρηματιστήριο: Ώθηση στο Γενικό Δείκτη από διυλιστήρια και ΕΤΕ

17:39

Sandisk: Άνοδος 18% της μετοχής στο διήμερο μετά τους ισχυρούς στόχους ανάπτυξης

17:18

Κολομβία-σεισμός: Έκτακτη βοήθεια 200 εκατ. δολ. έστειλε η Παγκόσμια Τράπεζα

17:08

Γαλλία: Μπλόκο στην απαγόρευση χρήσης social media για τους κάτω των 15 ετών

16:47

Wall Street: Αναιμικές κινήσεις στο ταμπλό μετά το ρεκόρ

16:44

Καθ' οδόν για το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της η Βρετανία

16:09

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Η ίδρυση ιδιωτικών Νομικών Σχολών προϋποθέτει συνολικό σχεδιασμό

16:01

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες

16:00

Σκέρτσος: «Η πολιτική προστασία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο φτηνής και ρηχής πολιτικής αντιπαράθεσης»

15:36

Γεραπετρίτης σε Κύπριο ομόλογό του: Αταλάντευτη η στήριξη της Ελλάδας στην επανένωση της Κύπρου

15:23

Η Ουκρανία έπληξε το ρωσικό συγκρότημα φυσικού αερίου Novatek στη Βαλτική

15:15

Τα εύκολα τελειώνουν – Ο ανήφορος για τις επιχειρήσεις αρχίζει

15:10

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε εστιατόρια, mini market και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Σαντορίνη, Νάξο

15:03

«Ανέβασε» την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης - Οι επενδύσεις επέστρεψαν, αλλά από πολύ χαμηλή βάση

15:00

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει ξανά ο Λόφος Λυκαβηττού τα μεσάνυχτα

14:49

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τον Δεκαπενταύγουστο σε 10 Περιφέρειες

14:44

ΟΗΕ: Πάνω από τέσσερις επιθέσεις ημερησίως σε υγειονομικούς και δομές υγείας

14:38

ΗΠΑ: Επιβεβαίωσε το ΑΑ+ της οικονομίας η Fitch Ratings

14:29

Άρση απαγορευτικού από τις 16:00 σε Ραφήνα, Λαύριο - Πρόσθετα και τροποποιημένα δρομολόγια

14:27

Για απάτη από επενδυτές κατηγορείται η Σελίνα Γκόμεζ

14:25

Πόσο κόστισαν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

13:56

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στη Χαλκιδική

13:22

Σε χαμηλό 20ετίας η απασχόληση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

13:20

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

13:16

Η Ρωσία απέρριψε την ιδέα για κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα

12:54

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους - Ομαλή η κατάσταση σε Μάλγαρα και Προμαχώνα

12:43

Το στεγαστικό στη ΔΕΘ: Από το «Σπίτι μου ΙΙΙ» στη διάσωση της πρώτης κατοικίας - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός