BACKSTORY

Τα περίεργα των δηλώσεων - Πόσο κοστίζει η βασίλισσα στο σκάκι;

24-08-2021 | 07:30
Μοιράσου το

Μου κάνει εντύπωση το εξής. Δεν αντιλαμβάνονται οι ιθύνοντες ότι λόγω της φύσης του internet, όπου οι παίχτες έχουν την επιλογή να παίζουν σε παρόχους από άλλες χώρας, θα μπορούν να παίζουν χωρίς περιορισμούς και χωρίς να πληρώνουν τον φόρο κερδών; Το λέω σε σχέση με τους νέους περιορισμούς στο online casino… Επιπρόσθετα το κράτος θα χάσει και τον ειδικό φόρο παιγνίων από τους αδειοδοτημένους παρόχους... Ανεξήγητα πράγματα... 

Το Ελληνικό Δημόσιο αγγίζει την ευτυχία! 'Η περίπου. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί δεν έχει μεταβάλει τις ημερομηνίες στις οποίες ισχύει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή φόρων η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 27.08.21 την ίδια στιγμή που οι δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι 10.09.21. Γιατί δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να υποβάλει τη δήλωση μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και να πληρώσει την ίδια στιγμή και να έχει την έκπτωση. Πολλώ δε μάλλον που η έκπτωση δεν ταυτίζεται με το τέλος του μήνα που θα έχουν γίνει οι πληρωμές... 

Το σύμφωνο σταθερότητας απασχολεί εντονότατα το Ελληνικό Δημόσιο καθώς η αναπροσαρμογή του είναι αυτή που θα διαμορφώσει συνθήκες να αντιμετωπιστούν τα δυσθεώρητα ελλείμματα. Εκτιμάται πως εδώ θα υπάρξουν αλλαγές και μάλιστα σημαντικές οι οποίες αφορούν και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αληθεύει πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο ακύρωσε για πρώτη φορά το road show του Λονδίνου;  Οι συνθήκες της πανδημίας καθιστούν ατροφικό το ενδιαφέρον.

Γενικότερα διαδικτυακά το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να μειώνεται και αυτό φέρνει προβληματισμό για συνέδρια και εκθέσεις στο σύνολό τους. Το road show είχε προγραμματιστεί για Οκτώβριο αλλά τελικώς θα αναζητηθούν άλλες ημερομηνίες.

Όπως σας είπα οι Μπακοκαημενάκηδες αναδεικνύονται σε σκληρά καρύδια. Και αγοράζουν δυνατά όπως και η πλευρά των Ολλανδών. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν επιδίωξη και των δύο πλευρών αποτελούν τα γερά μερίσματα της Αττικής Οδού. Τα δύο μεγέθη βέβαια δε συγκρίνονται όμως στο σκάκι υπάρχει η έκφραση θα μου φας τη βασίλισσα αλλά στο τετράγωνο και στο χρόνο που θέλω εγώ.

Η πλευρά που θα νικήσει θα αναγκαστεί να πληρώσει πιο πολλά απ' όσα είχε υπολογίσει.

Αλλά δεν είναι να χάνεις επεισόδια στον Ελλάκτωρα. Όποιος ας πούμε έλειψε για λίγο το καλοκαίρι διαφορετική κατάσταση από εκείνη που άφησε βρίσκει. Όταν έφυγε ήταν μια ισχυρή εταιρεία που ετοιμάζονταν να κάνει αύξηση κεφαλαίου αλλά ένας από τους δύο μεγάλους μετόχους, οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης, λέγαμε ότι δεν είχαν χρήματα να συμμετέχουν. Κανένα πρόβλημα γιατί ο άλλος μεγάλος μέτοχος, η ολλανδική Reggeborgh, θα κάλυπτε τα αδιάθετα.

Τώρα όμως, όπως προαναφέραμε παραπάνω, έχει δουλειά μπροστά η υπόθεση…Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι ο ολλανδός μενίερ, όπως λένε το μίστερ στα ολλανδικά, μάλλον θα χρεώσει την κατάλληλη στιγμή όπου θεωρήσει ότι υπάρχουν ευθύνες, ότι -και αν-  του κοστίσει περισσότερο...

Είχαμε πει για τα ομόλογα και τα δάνεια με ρήτρα αειφορίας. Ε, η Alpha Bank έσπευσε για ένα ομολογιακό στη ΔΕΗ με πράσινο αποτύπωμα.

Αλλαγές με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς που δυσκολεύουν όπως όλα δείχνουν οι ανακοπές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.