Οι χώρες με τις καλύτερες χρυσές βίζες - Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χώρες με τις καλύτερες χρυσές βίζες - Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα
Η Eλλάδα μοιράζεται την δεύτερη θέση στην κατάταξη με τις καλύτερες χρυσές βίζες του κόσμου, μαζί με την Αυστρία. Στην κορυφή η Πορτογαλία.

Η Eλλάδα αναδείχθηκε την δεύτερη θέση στην κατάταξη με τις καλύτερες χρυσές βίζες του κόσμου, ισοβαθμώντας με την Αυστρία, ενώ η Πορτογαλία κατέκτησε την πρωτιά, καθώς παρέχει προσιτή και υψηλή ποιότητα ζωής, με εύκολη πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Henley & Partners.

Επί τάπητος βρέθηκαν παράγοντες όπως ο χρόνος μέχρι την απόκτηση της υπηκοότητας, οι φόροι, το κόστος διαβίωσης και η ποιότητα της ζωής. Οι ευρωπαϊκές χώρες κατέλαβαν τις κορυφαίες θέσεις, καθώς προσφέρουν σχετικά εύκολες διαδικασίες απόκτησης υπηκοότητας, επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή να ζήσουν στην ήπειρο με χαμηλό κόστος.

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεχίζουν να κυριαρχούν στις κορυφαίες θέσεις των πιο περιζήτητων προγραμμάτων επενδυτικής μετανάστευσης στον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henley & Partners, Γουέργκ Στέφεν. «Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν τη συμμετοχή σε ορισμένες από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και είναι ένας τρόπος για να μειωθεί η έκθεση στην αστάθεια κάθε χώρας» πρόσθεσε.

Οι χρυσές βίζες δέχθηκαν πυρά εν μέσω ανησυχιών ότι συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ακινήτων σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη διαθεσιμότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας πέρυσι και της Ελλάδας τον Φεβρουάριο, ενώ στο τραπέζι των συναρμόδιων υπουργείων βρίσκονται διάφορα σενάρια για τα νέα όρια τα οποία θα φθάσουν έως τις 800.000 ευρώ και εξετάζεται να ενεργοποιηθούν από τον Μάιο.

Golden Visa τριών ταχυτήτων

Τα σενάρια προβλέπουν την καθιέρωση νέων ορίων με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με την γεωγραφική θέση που βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικότερα με τις νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται:

  • Στις περιοχές οι οποίες αποτελούν «μαγνήτη» για τους ξένους επενδυτές, όπως ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αττικής ειδικά το κομμάτι της παραλιακής Ριβιέρας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, η Μύκονος, η Σαντορίνη το όριο της Golden Visa θα αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από 500.000 ευρώ σήμερα.

Σήμερα το όριο των 500.000 ευρώ αφορά περιοχές του Βόρειου Τομέα και συγκεκριμένα Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι , Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη , Λυκόβρυση και Μαρούσι. Στο Νότιο Τομέα αντίστοιχα , τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού. Στο όριο των 500.000 ευρώ εντάσσονται επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

  • Στις υπόλοιπες περιοχές με «μεσαίο» ενδιαφέρον το όριο από 250.000 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέβει σε 400.000 ευρώ ή 500.000 ευρώ.
  • Στις περιοχές όπου όπου δεν καταγράφεται σημαντική ζήτηση για «χρυσή επένδυση» το όριο επένδυσης θα παραμείνει στις 250.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναζητείται Mountain Resort Planner για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας – Το μοντέλο αναβάθμισης

Τράπεζες: Τι σηματοδοτεί το placement της Τρ. Πειραιώς, τα επόμενα βήματα και η «βούλα» επιστροφής στην κανονικότητα

Ποιοι είναι οι hot τομείς στα επαγγελματικά ακίνητα – Η νέα οικιστική «generation rent»

gazzetta
gazzetta reader insider insider