Η Αυστραλία θα τριπλασιάσει τα τέλη στους ξένους αγοραστές κατοικιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστραλία θα τριπλασιάσει τα τέλη στους ξένους αγοραστές κατοικιών
Λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αυστραλία αναζητά η κυβέρνηση της χώρας.

Η Αυστραλία θα τριπλασιάσει τις χρεώσεις για αγορές υφιστάμενων κατοικιών από ξένους αγοραστές, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Τζιμ Τσάλμερς, ως μέρος των μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση της προσφοράς οικονομικά προσιτής στέγης, για την ανακούφιση του στεγαστικού προβλήματος.

«Τα υψηλότερα τέλη για την αγορά κατοικιών, οι αυξημένες ποινές για όσους αφήνουν κενές ιδιοκτησίες και η ενισχυμένη δραστηριότητα συμμόρφωσης θα βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι οι ξένες επενδύσεις σε κατοικίες είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», ανέφερε ο Τσάλμερς σύμφωνα με το Reuters.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση των Εργατικών θα μειώσει επίσης τα τέλη για ξένες επενδύσεις για οικιστικά έργα προς ενοικίαση, για να ενθαρρύνει την κατασκευή περισσότερων κατοικιών, είπε ο Τσάλμερς.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε τον Ιούνιο 2 δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ) για οικιστικά projects, ώστε να παραδώσει χιλιάδες νέα οικονομικά προσιτά σπίτια σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας προσφοράς κατοικιών για τους Αυστραλούς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θα αποφέρουν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (300 εκατομμύρια δολάρια), τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να επενδύσει σε τομείς προτεραιότητας όπως η στέγαση, ανέφερε ο Τσάλμερς.

«Αυτές οι προσαρμογές έχουν να κάνουν με το να διασφαλιστεί ότι οι ξένες επενδύσεις, ευθυγραμμίζονται με την ατζέντα της κυβέρνησης για αύξηση της προσφοράς οικονομικά προσιτών κατοικιών προς τους Αυστραλούς», είπε ο Τσάλμερς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εισαγάγει το 2024 τους νόμους για την εφαρμογή των υψηλότερων τελών.

Η αύξηση των τελών έρχεται αφότου ο Τσάλμερς διπλασίασε πέρυσι τα τέλη για τους ξένους επενδυτές που αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, τα οποία η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 455 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας σε ορίζοντα τετραετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider