Η πάλαι ποτέ πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε το 84% της περιουσίας της σε 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πάλαι ποτέ πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε το 84% της περιουσίας της σε 2 χρόνια
Πλέον τοποθετείται στο #475 της κατάταξης του Bloomberg, ενώ μόνο την Τρίτη έχασε 490 εκατομμύρια δολάρια. Ποια είναι η Γιανγκ Χουιγιάν.

Η πάλαι ποτέ πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας, Γιανγκ Χουιγιάν έχασε περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο μέσα σε μόλις δύο χρόνια, καθώς η κινεζική εταιρεία ακινήτων της, Country Garden βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κα Χουιγιάν, έχει δει την περιουσία της να μειώνεται κατά 84% από τον Ιούνιο του 2021, ενώ μόλις την Τρίτη, σε ένα 24ωρο απώλεσε 8,2% από τον συνολικό της πλούτο. Η περιουσία της Γιανγκ έχει συρρικνωθεί κατά 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντάς την με 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον τοποθετείται στο #475 της κατάταξης του Bloomberg, ενώ μόνο προχθές έχασε 490 εκατομμύρια δολάρια. Η 41χρονη είδε τη μετοχή της επιχείρησής της να κατρακυλά σχεδόν 60% φέτος εν μέσω των λιγοστών πωλήσεων κατοικιών και του αυξανόμενου κόστους αναχρηματοδότησης, που έπληξε τον κλάδο των ακινήτων της Κίνας.

Η Country Garden, κάποτε η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων στην Κίνα, δεν πλήρωσε τους τόκους δύο ομολόγων, προβληματίζοντας τους επενδυτές, με τη μετοχή του κατασκευαστικού γίγαντα να κάνει βουτιά 16% στο Χονγκ Κονγκ. Όπως αναφέρεται, η Country Garden υπέστη «προσωρινή πίεση ρευστότητας» λόγω της επιδείνωσης των πωλήσεων και του δύσκολου περιβάλλοντος αναχρηματοδότησης. Αναζητεί «ενεργά» κεφάλαια για την επίλυση της κρίσης χρέους για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα των πιστωτών, ενώ έχει μια περίοδο χάριτος 30 ημερών προτού χαρακτηριστεί κακοπληρωτής.

Η Χουιγιάν έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας σε ηλικία 25 ετών, αφού η Country Garden συγκέντρωσε 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια από μια IPO στο Χονγκ Κονγκ τον Απρίλιο του 2007. Το 2023, ανέλαβε τη προεδρία του κολοσσού ακινήτων, καθώς ο πατέρας της παραιτήθηκε από το «τιμόνι», εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από... κοπριά ελέφαντα ο καλύτερος καφές του πλανήτη - 2.000 δολάρια το κιλό

Τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο: Με τακούνι... μετεωρίτη και τιμή 20 εκατ. δολάρια

Gurkha Royal Courtesan Cigar: 1,24 εκατ. ευρώ για ένα και μόνο πούρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider