Airbnb: Άλμα 18% στα έσοδα β' τριμήνου - Στα 819 εκατ. δολάρια τα προσαρμοσμένα EBITDA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb: Άλμα 18% στα έσοδα β' τριμήνου - Στα 819 εκατ. δολάρια τα προσαρμοσμένα EBITDA
Η Airbnb κέρδισε τις προβλέψεις για το β΄ τρίμηνο, αντανακλώντας την ακόρεστη όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια, παρά τις υψηλότερες τιμές.

Η Airbnb νίκησε τις προβλέψεις για το β΄ τρίμηνο, αντανακλώντας την ακόρεστη όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια, παρά τις υψηλότερες τιμές.

Ειδικότερα, η εταιρία βραχυχρόνιας μίσθωσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν 18% στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 15% από 819 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 725,7 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, οι διανυκτερεύσεις και οι κρατήσεις το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τον ρυθμό ανάπτυξης να επιταχύνεται από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Παράλληλα, αναθεώρησε επί τα βελτίω το guidance για το γ' τρίμηνο, προσδοκώντας σε έσοδα 3,3 έως 3,4 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα αναμένει μια «ήπια» διαδοχική αύξηση σε διανυκτερεύσεις και κρατήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Επικράτησε των εκτιμήσεων στο 3ο τρίμηνο - Πτώση 1% στα έσοδα από το 2022

Amazon: Νίκησε τις προβλέψεις - Έσοδα 134,4 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο και ράλι για τη μετοχή

Νέες απώλειες στην Wall Street από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider