Πώς να οργανώσεις το τέλειο πάρτι Χριστουγέννων!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να οργανώσεις το τέλειο πάρτι Χριστουγέννων!
Έχεις καλέσει στο σπίτι φίλους και συγγενείς για να γιορτάσετε μαζί την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου; Η μεγάλη μέρα πλησιάζει, γι’ αυτό μην το καθυστερείς άλλο: Ήρθε η ώρα να οργανώσεις λίγο τα πράγματα αν θέλεις το πάρτι σου να στεφθεί με επιτυχία.

Έχεις καλέσει στο σπίτι φίλους και συγγενείς για να γιορτάσετε μαζί την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου; Η μεγάλη μέρα πλησιάζει, γι’ αυτό μην το καθυστερείς άλλο: Ήρθε η ώρα να οργανώσεις λίγο τα πράγματα αν θέλεις το πάρτι σου να στεφθεί με επιτυχία. Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι. Η ομάδα της Phaedrus Living είναι εδώ για να σου δώσει πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις το πιο αξέχαστο χριστουγεννιάτικο πάρτι!

Μενού

Επίλεξε ένα μενού με φαγητά / τσιμπήματα που μπορούν στην πλειοψηφία τους να ετοιμαστούν μερικές ημέρες πριν το πάρτι και να διατηρηθούν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Ο χρόνος που θα έχεις στη διάθεσή σου για ετοιμασία φαγητών εκείνη την ημέρα θα είναι περιορισμένος. Εξάλλου, δεν θέλεις να κουραστείς υπερβολικά και να μην απολαύσεις το ίδιο σου το πάρτι!

Προτίμησε δοκιμασμένες συνταγές, που γνωρίζεις σίγουρα ότι θα πετύχουν. Όσον αφορά την επιλογή μεταξύ τσιμπημάτων και γευμάτων, η ομάδα της Phaedrus Living σου προτείνει να ετοιμάσεις τσιμπήματα, που είναι πιο εύκολα στο σερβίρισμά τους και γενικά αποτελούν μια πιο πρακτική λύση σε σχέση με τα γεύματα.

Διακόσμηση

Η γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σου θα βάλει αμέσως στο κλίμα τους καλεσμένους σου! Και δεν εννοούμε απλά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι. Εννοούμε ότι το σπίτι σου θα μετατραπεί σε μια… χριστουγεννιάτικη όαση! Αν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση και φρέσκες ιδέες για να ξεκινήσεις, εξερεύνησε τις καταπληκτικές ιδέες που σου έχουμε για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα.

Διαρρύθμιση του χώρου

Για να διαρρυθμίσεις σωστά το χώρο σου, προσπάθησε λίγο να φανταστείς πώς θα κινείται ο κόσμος και πώς μπορείς να κάνεις τα πράγματα όσο πιο βολικά γίνεται για όλους. Για παράδειγμα, όπως εισηγείται η ομάδα της Phaedrus Living, μπορείς να τοποθετήσεις το «μπαρ» σου σε κοντινή απόσταση από το σημείο που θα έχεις τον πάγο και το νερό. Καλό είναι ακόμη να αφήσεις δίσκους με τσιμπήματα σε μικρά τραπεζάκια, σε διάφορα σημεία του χώρου σου, για να μπορούν εύκολα οι καλεσμένοι σου να… τσιμπούν κάτι!

Υπολόγισε επίσης πόσα καθίσματα θα χρειαστείς και διασκόρπισέ τα στο χώρο. Τέλος, μπορείς να τοποθετήσεις κάδους ή σακούλες απορριμμάτων και ανακύκλωσης κοντά στο μπαρ σου, για να μην μαζεύονται στοίβες πιάτων στα τραπεζάκια σου.

Μουσική

Εννοείται ότι η βραδιά θα «ανοίξει» με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κλασικές και σύγχρονες, που θα ενισχύσουν το εορταστικό κλίμα! Για να μην κινδυνέψει όμως η μουσική σου να γίνει μονότονη, μπορείς να συνδυάσεις τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ένα επιπλέον ρεπερτόριο, που να αρέσει σε όλους σου τους καλεσμένους.

Έξτρα πινελιές

Αυτές είναι το… αλάτι και το πιπέρι του πάρτι σου! Οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη βραδιά μοναδική. Μερικές ιδέες που εισηγείται η ομάδα της Phaedrus Living είναι ένα «βιβλίο ευχών» όπου οι καλεσμένοι σου θα γράφουν τις χριστουγεννιάτικες τους ευχές, μερικά αξεσουάρ μεταμφίεσης (photo props) για τις selfies σας, σακουλάκια με λιχουδιές που θα πάρει μαζί του φεύγοντας κάθε καλεσμένος σαν «δωράκι», διασκεδαστικές δραστηριότητες – παιχνίδια κλπ.

Χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις το πλάνο οργάνωσης για το πάρτι σου, δεν έχεις παρά να υπολογίσεις το χρόνο που χρειάζεσαι για το καθετί, να τα βάλεις όλα κάτω σε ένα χρονοδιάγραμμα και να… απολαύσεις όλη τη διαδικασία – τις προετοιμασίες, την ανυπομονησία για τη βραδιά και φυσικά, το μοναδικό χριστουγεννιάτικο πάρτι σου!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider