10 καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα!
Η ομάδα της Phaedrus Living έχει επιλέξει και μοιράζεται σήμερα μαζί σου 10 καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα!

Καλωσορίζουμε τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου και… δεν σας το κρύβουμε ότι έχουμε ξεκινήσει ήδη να μπαίνουμε στο κλίμα! Λεωφόροι, σπίτια και μαγαζιά βάζουν σιγά-σιγά τα γιορτινά τους, τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια ακούγονται δειλά-δειλά στο ραδιόφωνο και οι πλείστοι από εμάς δεν βλέπουμε την ώρα να αφεθούμε ξανά στην παραδεισένια γεύση των αγαπημένων μας μελομακάρονων και κουραμπιέδων!

Αν λοιπόν φέτος ψάχνεις αυτό το κάτι το διαφορετικό, που θα κάνει το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμό σου να ξεχωρίζει, αυτό το άρθρο έχει κυριολεκτικά γραφτεί για σένα. Η ομάδα της Phaedrus Living έχει επιλέξει και μοιράζεται σήμερα μαζί σου 10 καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα!

1. Ποτήρια κεριών με φύλλο χρυσού

Τα απλά, γυάλινα ποτήρια κεριών μπορούν να αποκτήσουν ένα πιο γιορτινό look με ένα πολύ απλό τρόπο. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι φύλλο χρυσού χειροτεχνίας, κόλλα, βουρτσάκι για την κόλλα και ακόμη ένα καθαρό, μαλακό βουρτσάκι. Φρόντισε η επιφάνεια του ποτηριού να είναι καθαρή. Άπλωσε την κόλλα γύρω-γύρω από το ποτήρι, στο μέγεθος και το μοτίβο που θέλεις να πάρει η διακόσμησή σου, κόψε και τύλιξε το φύλλο χρυσού στο ποτήρι, στην επιφάνεια που έχεις καλύψει με κόλλα, και χρησιμοποίησε τα χέρια σου και το μαλακό βουρτσάκι για να βεβαιωθείς ότι θα εφάπτεται καλά στη γυάλινη επιφάνεια. Τέλειο!

2. Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Έχεις φυλαγμένες τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που έλαβες τις προηγούμενες χρονιές από αγαπημένα σου άτομα; Εξαιρετικά! Πάρε ένα κομμάτι σπάγκο, κρέμασέ το οριζόντια σε ένα τοίχο ή μια γωνιά του σπιτιού και κρέμασε πάνω τις κάρτες χρησιμοποιώντας μικρά, χαριτωμένα μανταλάκια!

3. Κεριά και κλαδιά έλατου

Δημιούργησε γωνιές με κεριά στο ίδιο χρώμα, αλλά σε διαφορετικά μεγέθη. Συνδύασέ τα με διακοσμητικά κλαδιά έλατου ή άλλα χριστουγεννιάτικα κλαδιά και θα δεις πώς μια τόσο απλή ιδέα μπορεί να προσθέσει τόση γιορτινή κομψότητα στο χώρο σου!

4. Γιορτινή επιδαπέδια κάβα ποτών

Η αλλιώς, τρόλεϊ μπαρ όπως μας επισημαίνει η ομάδα της Phaedrus Living! Αν ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς αρκετές φορές φίλους και οικογένεια αυτές τις γιορτές, η επιδαπέδια κάβα ποτών είναι κάτι που σίγουρα θα τους κάνει εντύπωση. Μαζί με τα ποτά, τα ποτήρια και το παγοδοχείο σου, τοποθέτησε πάνω στην κάβα μερικά Χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια, ένα μικρό δεντράκι, ή όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο θες, για να διαμορφώσεις μια σικάτη και συνάμα γιορτινή επιδαπέδια κάβα ποτών!

5. Δώρα πάνω από το τζάκι

… Είτε αληθινά είτε ψεύτικα, για χάρη της διακόσμησης! Απλά τύλιξε 4-5 δώρα ή κουτιά σε γιορτινά περιτυλίγματα και κάνε τα δυο στοίβες σε μια γωνιά πάνω από το τζάκι σου!

6. Χριστουγεννιάτικα φλιτζάνια αντί για μπότες

Αν και οι Χριστουγεννιάτικες μπότες δίνουν μια ιδιαίτερα ζεστή πινελιά στη γιορτινή σου διακόσμηση, αυτή τη χρονιά σου προτείνουμε μια όμορφη εναλλακτική λύση, για να κάνεις τη διαφορά. Πάρε μερικά Χριστουγεννιάτικα φλιτζάνια, γέμισέ τα με λιχουδιές, μπαστουνάκια και μικρά δωράκια και κρέμασέ τα με μια γιορτινή κορδέλα εκεί που θα κρέμαγες τις μπότες!

7. Μήνυμα για τον Άγιο Βασίλη

Αν έχεις παιδιά, θα λατρέψουν αυτή την ιδέα. Πάρε ένα μικρό πίνακα κιμωλίας και γράψε πάνω – είτε εσύ είτε τα παιδιά σου – ένα καλωσόρισμα κι ένα μήνυμα για τον Άγιο Βασίλη που θα «εισβάλει» στο σπιτικό σου την παραμονή των Χριστουγέννων!

8. Γιορτινά διακοσμημένα ραφάκια

Ποιος είπε ότι φέτος τυλίγουμε μόνο δώρα; Για να δώσεις ένα πιο γιορτινό look στα ράφια του σαλονιού σου, η ομάδα της Phaedrus Living σου προτείνει να τυλίξεις τα βιβλία που έχεις ήδη τοποθετημένα εκεί, με Χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα. Πρόσθεσε και μερικά διακοσμητικά αξεσουάρ και θα δεις πόσο εύκολα γίνονται τα ραφάκια μέρος της Χριστουγεννιάτικης σου διακόσμησης!

9. Βάζο με λιχουδιές

Αντί για τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες μπισκοτοθήκες, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρωτότυπο διακοσμητικό βάζο με λιχουδιές. Απλά πάρε ένα ψηλό, γυάλινο βάζο και γέμισέ το με γιορτινά σοκολατάκια ή άλλα γλυκά, με περιτυλίγματα σε κόκκινες, πράσινες και ασημένιες αποχρώσεις. Φρόντισε μόνο να τα διαχωρίσεις σε στρώματα: ένα στρώμα με κόκκινες λιχουδιές, ένα με πράσινες, ένα με ασημένιες και ούτω καθεξής. Ολοκλήρωσε το έργο σου τυλίγοντας ένα μεγάλο φιόγκο στη μέση του βάζου!

10. Γιορτινά πλαίσια παραθύρων

Διακόσμησε τα πλαίσια των παραθύρων σου με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και για να τους δώσεις μια ξεχωριστή πινελιά, κρέμασε μερικά μπαστουνάκια πάνω, χρησιμοποιώντας μια γιορτινή κορδέλα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

6 έξυπνοι τρόποι να φέρεις έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου

Σκέφτεσαι να χτίσεις σπίτι; 4 παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αγοράς νέας κατοικίας;

gazzetta
gazzetta reader insider insider