Χρήσιμες συμβουλές και λίστα με τα απαραίτητα για μια οργανωμένη και ομαλή μετακόμιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρήσιμες συμβουλές και λίστα με τα απαραίτητα για μια οργανωμένη και ομαλή μετακόμιση
Μετακομίζεις σύντομα; Η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να σου φαντάζει βουνό και να μην ξέρεις από που ν’ αρχίσεις, αλλά με τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Μετακομίζεις σύντομα; Η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να σου φαντάζει βουνό και να μην ξέρεις από που ν’ αρχίσεις, αλλά με τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ακολουθώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές, εσύ θα είσαι πιο ήσυχος/η και τα υπάρχοντά σου θα είναι πιο ασφαλή κατά τη μεταφορά τους στο νέο τους σπίτι! Η ομάδα της Delfi Properties μοιράζεται σήμερα μαζί μας ορισμένες συμβουλές, αλλά και μια λίστα με το τι θα χρειαστείς για μια οργανωμένη και ομαλή μετακόμιση.

Ξεκίνα το πακετάρισμα έγκαιρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Delfi Properties, θα πρέπει να ξεκινήσεις το πακετάρισμα ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη μέρα της μετακόμισης. Άρχισε από τα μη απαραίτητα αντικείμενα για την καθημερινή σου ρουτίνα: διακοσμητικά, βιβλία, εποχιακά είδη κλπ. Τα ρούχα που χρησιμοποιείς αυτή την εποχή, τα κουζινικά, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και φυσικά ο εξοπλισμός μετακόμισης μπαίνουν τελευταία στα χαρτοκιβώτια.

Χρησιμοποίησε ετικέτες

Γίνε όσο πιο ξεκάθαρος/η γίνεται στις ετικέτες που θα βάλεις σε κάθε χαρτοκιβώτιο και θα δεις ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή σου όταν θα συγυρίζεις τα υπάρχοντά σου στο καινούριο σου σπίτι. Πέρα από τα περιεχόμενα του χαρτοκιβωτίου, μια καλή ιδέα είναι να αναγράψεις και σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού θα τοποθετηθούν.

Δώσε έξτρα προσοχή σε πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενα

Χρησιμοποίησε ρολά φυσαλίδας για γυάλινα και άλλα εύθραυστα αντικείμενα και μην ξεχάσεις να γράψεις με έντονα γράμματα τη λέξη «Εύθραυστο» στα χαρτοκιβώτια όπου θα τα τοποθετήσεις. Όσον αφορά αντικείμενα αξίας καθώς και σημαντικά έγγραφα, η ομάδα της Delfi Properties εισηγείται να τα τοποθετήσεις σε δικά τους χαρτοκιβώτια, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα πράγματά σου.

Ετοίμασε μια βαλίτσα με ότι θα χρειαστείς την πρώτη μέρα

Πράγματα όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτες, ένα σετ ρούχα και εσώρουχα, σαπούνια, φορτιστές κλπ., θα σου είναι απαραίτητα με το που θα βρεθείς στο νέο σου σπίτι. Θα σε διευκολύνει πάρα πολύ το να ετοιμάσεις ένα χαρτοκιβώτιο ή μια βαλίτσα με αυτά, για να την ανοίξεις και να έχεις αμέσως μαζεμένα τα απαραίτητα. Μπορείς ακόμη να ετοιμάσεις και μια παγωνιέρα με νερό και σνακ, για να μην χρειάζεται να τρέχεις στην κοντινότερη υπεραγορά ενώ οι στοίβες από χαρτοκιβώτια σε περιμένουν να τις διαχειριστείς.

Είδη μετακόμισης: Λίστα με τα απαραίτητα

Κάποια είναι αυτονόητα, κάποια άλλα όμως όχι και τόσο. Η ομάδα της Delfi Properties έχει ετοιμάσει μια λίστα με τα είδη μετακόμισης που θα χρειαστείς – από το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, μέχρι αυτό που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ μέχρι την ώρα που θα το χρειαζόσουν.

• Χαρτοκιβώτια. Το πρώτο πράγμα που φαντάζεσαι όταν σου λένε τη λέξη «μετακόμιση», σωστά;
• Ταινίες συσκευασίας. Φρόντισε να είναι όσο πιο ανθεκτικές γίνεται.
• Ρολό φυσαλίδας. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως όταν ανοίξεις τα χαρτοκιβώτια με τα εύθραυστά σου αντικείμενα.
• Χαρτί συσκευασίας. Θα δώσει μια έξτρα ασφάλεια και σταθερότητα στα υπάρχοντά σου μέσα στα χαρτοκιβώτια – γιατί ακόμη και τα μη εύθραυστα αντικείμενα χρειάζονται φροντίδα.
• Μεμβράνη επικάλυψης. Σίγουρα θα θέλεις να τυλίξεις με αυτή συγκεκριμένα αντικείμενα. Η μεμβράνη επικάλυψης είναι πάντα χρήσιμη σε μια μετακόμιση.
• Επανασφραγιζόμενες σακούλες τροφίμων. Είναι ιδανικές για να μεταφέρεις βίδες και άλλα μικρά αντικείμενα χωρίς να τα χάσεις.
• Ετικέτες και μαρκαδόροι. Για να διευκολύνεις τον εαυτό σου όταν πλέον θα ψάχνεις τα πράγματά σου στο καινούριο σου σπίτι.
• Ψαλίδι και χαρτοκόπτης. Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χαρτοκιβώτια, το ρολό φυσαλίδας, τις ταινίες συσκευασίας και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου.
• Καθαριστικά. Δεν θα σε βοηθήσουν στο πακετάρισμα, αλλά σίγουρα κάπου θα χρειαστούν είτε αμέσως πριν είτε αμέσως μετά τη μετακόμιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider