15 εύκολοι τρόποι για να ανεβάσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου σε άλλο επίπεδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
15 εύκολοι τρόποι για να ανεβάσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου σε άλλο επίπεδο
Για να φρεσκάρεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, δεν χρειάζεται να διαθέσεις πολύ χρόνο και χρήμα.

Για να φρεσκάρεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, δεν χρειάζεται να διαθέσεις πολύ χρόνο και χρήμα. Με μερικές προσεγμένες κινήσεις, μπορείς να δώσεις ένα νέο αέρα στο χώρο σου, κάνοντάς τον να φαίνεται τόσο διαφορετικός και ανανεωμένος όσο δεν φανταζόσουν. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα και εσένα αλλά και τους φίλους που θα σε επισκεφθούν! Πάμε λοιπόν να δούμε 15 έξυπνους και απλούς τρόπους που προτείνουν οι interior designers της Phaedrus Living, για να ανεβάσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου σε… άλλο επίπεδο.

1. Μπρονζέ αξεσουάρ

Τα μπρονζέ αξεσουάρ θα προσθέσουν μια ιδιαίτερη, διακριτική και μοντέρνα πινελιά στο χώρο σου. Είτε πρόκειται για μια κορνίζα, ένα κηροπήγιο, αξεσουάρ κουζίνας ή ακόμα και μια σαπουνοθήκη, δώσε στο μπρονζέ μια ευκαιρία να αναδείξει τη διακόσμησή σου και… δεν θα το μετανιώσεις!

Μπρονζέ Αξεσουάρ

2. Μαξιλάρια σενίλ

Η ανανέωση των μαξιλαριών στον καναπέ σου είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να φρεσκάρεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου. Δοκίμασε τα μαλακά μαξιλάρια σενίλ, σε ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν με διάφορα στυλ διακόσμησης, ή ακόμα και σε έντονα χρώματα που να δένουν αρμονικά με το χώρο σου.

3. Διακοσμητικές κουβέρτες

Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές trend, που μπορεί να προσθέσει στυλ στο σαλόνι σου. Προτίμησε μια μεγάλη κουβέρτα σε απαλούς πράσινους τόνους και απλά… ρίξε την με «επιμελώς ατημέλητο» τρόπο στον καναπέ σου!

4. Κεραμικά επιτραπέζια φωτιστικά

Οικονομικό και στιλάτο: Ένα κεραμικό επιτραπέζιο φωτιστικό σε άσπρο ή μαύρο χρώμα κάνει τη διαφορά στο τραπεζάκι ή το σύνθετο του σαλονιού σου. Όσο για τη βάση του, μπορείς να επιλέξεις απλές και λιτές γραμμές, ή διακόσμηση με κάποιο μοτίβο που να σε εκφράζει.

5. Τραπεζάκια εμπνευσμένα από τη φύση

Η φύση αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης στο χώρο του home décor. Προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα ένα τραπέζι live edge, όπου το φυσικό σχήμα του ξύλου διατηρείται περίτεχνα στην επιφάνεια του επίπλου. Τοποθέτησε το τραπέζι αυτό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου και νιώσε την αναζωογονητική δύναμη της φύσης να διαπερνά το χώρο σου.

6. Φυτά εσωτερικού χώρου

Συμπληρώνουν το look που δημιούργησες με το live edge τραπέζι σου, προσθέτουν χρώμα και βάθος στο χώρο σου και… αποτελούν ακόμα ένα δημοφιλές trend! Είτε σε μεγάλες γλάστρες στο πάτωμα ή σε μικρά, κομψά γλαστράκια στη ραφιέρα και το τραπεζάκι σου, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι must για την ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού σου!

House Plants

7. Λινά σεντόνια και παπλωματοθήκες

Δώσε φρέσκο αέρα στην κρεβατοκάμαρά σου, ανταλλάζοντας τα υπάρχοντα σεντόνια και παπλωματοθήκες με λινά. Η φυσικότητα του λινού θα αναδείξει τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου, προσθέτοντας παράλληλα μια διακριτική πινελιά πολυτέλειας.

8. Σερβίτσια σε μαύρο ματ χρώμα

Σπάσε τη μονοτονία στην κουζίνα σου με πιάτα, ποτήρια και μπολ σε μαύρο ματ χρώμα. Οι interior designers της Phaedrus Living συμβουλεύουν να τα συνδυάσεις με άσπρα και γκρι στοιχεία, για ένα μοντέρνο και γουστόζικο στυλ.

9. Ρατάν πινελιές

Καθώς η νοσταλγία για το παρελθόν επικρατεί σε πολλούς τομείς της σύγχρονης ζωής μας, τα ρατάν στοιχεία αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο trend της εποχής. Αν προτιμάς διακριτικές αλλαγές, μπορείς να επιλέξεις καθρέφτες, καλάθια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα με ρατάν στοιχεία. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο έντονο, τα τραπέζια και οι καρέκλες από ρατάν θα κάνουν τη διαφορά.

Διακόσμηση

10. Φωτιστικά οροφής με ενσωματωμένο φωτισμό στην κουζίνα

Ξέχασε τα κρεμαστά φωτιστικά στην κουζίνα σου καθώς θεωρούνται από πολλούς πλέον… ντεμοντέ. Προτίμησε φωτιστικά οροφής με ενσωματωμένο φωτισμό, διαθέσιμα σε πολλά μεγέθη και στυλ, για να δώσεις ένα πιο σύγχρονο look στο χώρο.

11. Χαλιά με ψηλό πέλος ή τύπου shaggy

Αυτά τα δημοφιλή χαλιά θα προσθέσουν άνεση και ομορφιά στο χώρο σου, μέχρι να πεις κύμινο! Οι interior designers της Phaedrus Living συστήνουν τα ουδέτερα χρώματα, που συνδυάζονται εύκολα με διάφορα πατώματα και στυλ διακόσμησης.

12. Υφασμάτινα καλάθια αποθήκευσης με χερούλι

Ενώ τα κλασικά καλάθια αποθήκευσης φυλάγονται στις ντουλάπες και πολλές φορές ξεχνιούνται, τα υφασμάτινα καλάθια είναι και πρακτικά και κατάλληλα για διακόσμηση. Χρησιμοποίησέ τα για να αποθηκεύσεις κουβερλί, διακοσμητικές κουβέρτες και άλλα αντικείμενα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα φιλόξενο και σοφιστικέ look στο χώρο σου.

13. Χρώμα και έμφαση

Το χρώμα είναι ένα δυνατό στοιχείο, που μπορεί εύκολα να ανανεώσει το χώρο σου και να… χαράξει το δικό σου στυλ στους τοίχους! Επίλεξε ένα χρώμα πιο σκούρο από αυτό που υπάρχει ήδη στους τοίχους του δωματίου και σχημάτισε ένα «περίγραμμα» γύρω από το πλαίσιο της πόρτας ή κάποιο άλλο σημείο όπου θέλεις να δώσεις έμφαση.

14. Πίνακες και φωτογραφίες

Πέρα από το χρώμα, οι τοίχοι του σπιτιού σου θα γίνουν πολύ πιο ξεχωριστοί εάν προσθέσεις μερικούς γουστόζικους πίνακες, αλλά και πλαίσια με φωτογραφίες από τις πιο αγαπημένες σου στιγμές!

15. Vintage καταστάσεις

Ακούγεται οξύμωρο αλλά… το vintage δεν είναι ποτέ εκτός μόδας! Αν λοιπόν έχεις κάποια αντικείμενα ή έπιπλα που… κληρονόμησες από τη γιαγιά, ή αν ακόμα τα αγόρασες από το κοντινότερο παλαιοπωλείο, δώσε τους μια θέση στη διακόσμηση του σπιτιού σου, δημιουργώντας μια ξεχωριστή, vintage γωνιά!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider