Δημοσκόπηση Alco: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης
Οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί τόσο ως προς την εικόνα της κυβέρνησης, όσο και σε θέματα οικονομικής και θεσμικής διαχείρισης.

Aρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών την κυβέρνηση και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Όπως καταγράφεται, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί τόσο ως προς την εικόνα της κυβέρνησης, όσο και σε θέματα οικονομικής και θεσμικής διαχείρισης.

Σε ερώτηση για το πώς άλλαξε η εικόνα τους για την κυβέρνηση μετά τη ΔΕΘ, το 38% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα της κυβέρνησης παραμένει «ίδια κακή», ενώ το 31% δηλώνει πως η εικόνα είναι πλέον «χειρότερη». Αντιθέτως, μόνο το 20% θεωρεί ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι «ίδια καλή», και μόλις το 5% απαντά ότι τη βλέπει «καλύτερη». Ένα 6% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μικρή πτώση, φτάνοντας το 24%, από 25% που ήταν τον Ιούνιο. Αντίθετα, οριακή άνοδο παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανεβαίνει στο 11,5% (από 10,7%). Ανοδικά κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με 6,2% (από 5%).

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση με 9,3%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 7,1%, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας που φτάνει επίσης στο 7,1%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, η Νίκη 2,1%, ενώ η Νέα Αριστερά καταγράφει 1,3%. Η Φωνή Λογικής εμφανίζεται με 3,6%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,3%, ενώ Άλλα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 4%.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 19%.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Έρχεται η Κίμπερλι - Έρχονται προσλήψεις και ανταμοιβές - Ο άγνωστος κ. Σαράκης - Το μάθημα του Μωραΐτη

Απεργία 1η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Κανονικά οι πτήσεις

Πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για 20.000 προσλήψεις το 2026 και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider