Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εντατικοποίηση παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εντατικοποίηση παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων η Ρωσία εναντίον πόλεων της Ουκρανίας και κατά του ενεργειακών της υποδομών.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να συνεχίσει την εντατικοποίηση παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων η Ρωσία εναντίον πόλεων της Ουκρανίας και κατά του ενεργειακών της υποδομών.

«Ο σκοπός αυτής της εξοργιστικής επίθεσης ήταν να διακοπεί η πρόσβαση του ουκρανικού λαού σε θέρμανση και ηλεκτρισμό εν μέσω χειμώνα και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του δικτύου της χώρας», είπε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με στόχο το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και σε ορισμένες πόλεις με πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους και drones σήμερα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, η Ουάσινγκτον έχει διαθέσει 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικριτικός σχετικά με την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, θα αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΔΕΘ: Ανακοινώνεται η επαναφορά της «13ης σύνταξης» - Σενάριο και για «δώρο» στο Δημόσιο

Η «χρυσή τομή» του Τσίπρα - Ο Σαμαράς βρήκε… Βελόπουλο - Ποιοι «κλείνουν» στο ΠΑΣΟΚ

Αλλάζω Συσκευή: Δεύτερη ευκαιρία για 1.400 επιχειρήσεις και επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Τι πρέπει να κάνουν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider