Κοντογεώργης: Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να εξασφαλίσει τη διαπραγματευτική ικανότητα που χρειάζεται η χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντογεώργης: Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να εξασφαλίσει τη διαπραγματευτική ικανότητα που χρειάζεται η χώρα
Παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων, αναφέρει ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Political" ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο διακύβευμα της ευρωκάλπης.

Συγκεκριμένα, «οι ευρωεκλογές μας αφορούν όλους άμεσα. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, θα λάβουν αποφάσεις για ζητήματα που θα επηρεάσουν καθοριστικά την Ευρώπη και την Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί οι ευρωπαϊκές προκλήσεις πρέπει να συναντηθούν με τις εθνικές επιδιώξεις. Κοινή αγροτική πολιτική και κλιματική προσαρμογή, τολμηρά βήματα σε ενιαία αμυντική πολιτική, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, χρηματοδότηση επενδύσεων και ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, νέοι κανόνες στην ενιαία αγορά και όλα αυτά για την προστασία, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών».

Όμως, υπογραμμίζει, «για όλα αυτά απαιτείται διαπραγματευτική ικανότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα που μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να εξασφαλίσει. Οι πολίτες προφανώς και θα αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα θα δείξουν με την ψήφο τους ποιος μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια και τη σταθερότητα. Η αντιπολίτευση, όσο κι αν προσπαθεί με λαϊκισμούς και εύκολες προτάσεις, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και στις επιδιώξεις της κοινωνίας».

Ενώ στο ερώτημα σε ποια πεδία θα κινηθούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις μετά τις ευρωεκλογές, υπενθυμίζει εν πρώτοις ότι «η εντολή που λάβαμε τον Ιούνιο του 2023 ήταν να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και να συγκλίνουμε με τον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών φέρνοντας θετικές και ορατές αλλαγές στη ζωή των συμπολιτών μας. Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις εθνικές εκλογές του 2023 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων».

Και, εν τέλει, «για εμάς παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων, αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας, η υγεία και ασφάλεια όλων, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η αντιμετώπιση και η προσαρμογή στην κλιματική κρίση, η περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση κ.ά. Η δουλειά μας δεν σταματάει», διαβεβαιώνει τέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider