ΝΔ: Ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις ευρωεκλογές

Κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Eυρωεκλογές τάσσεται στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία.

Μέσω του υπομνήματος ζητά τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων.

Υποστηρίζει ότι αυτή ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το υπόμνημα συνοδεύεται από παράρτημα 200 σελίδων, ενώ παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους το κυβερνών κόμμα ζητά τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι από την κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» αποχώρησαν οι Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης και Διονύσης Βαλτογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα της ΝΔ στο συνημμένο αρχείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider