Παπαθανάσης: Η ΝΔ είναι το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της προόδου με επίκεντρο τον άνθρωπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Η ΝΔ είναι το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της προόδου με επίκεντρο τον άνθρωπο
Στις εκλογές που έρχονται στις 9 Ιουνίου, οφείλουμε να πούμε και πάλι την αλήθεια όπως το έχουμε κάνει πάντα, ανέφερε ο αναπλ. ΥΠΕΘΟ στο συνέδριο της ΝΔ.

Κόμμα του δημιουργικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού, που προωθεί μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και την πρόοδο, έχοντας στο επίκεντρο των πολιτικών του τον άνθρωπο, χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο του κόμματος, στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Εμείς έχουμε να επιδείξουμε έργο με αποτέλεσμα και η αντιπολίτευση μόνο τοξικότητα για να δημιουργήσει σύγχυση και αντιπερισπασμό. Από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή θα είναι μεταρρυθμιστική, θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλοεπενδυτικό, έτσι ώστε το μέρισμα της ανάπτυξης να επιστρέψει στην κοινωνία και το έκανε πράξη. Όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, η ανάπτυξη που πετύχαμε, η δημοσιονομική σταθερότητα και η πρόοδος έχουν ως τελικό αποδέκτη τον Έλληνα πολίτη. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας συνεπάγεται τη μείωση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την αύξηση των επενδύσεων. Η αύξηση των δημοσίων και των ιδιωτικών επενδύσεων σημαίνει αύξηση των θέσεων εργασίας», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπαθανάσης έδωσε έμφαση στον καθοριστικό ρόλο των ευρωπαϊκών πόρων, ιδιαιτέρως του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας - προϋπολογισμού 26 και 36 δισ. ευρώ αντιστοίχως- στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησής μας είναι κάθε ευρώ να αξιοποιηθεί σωστά για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, το κράτος, την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε.

Αθροιστικά, οι πόροι των δύο αυτών εργαλείων αντιστοιχούν στο 80% των δημοσίων επενδύσεων της χώρας για το 2024 , έτος που θα υλοποιηθεί το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των τελευταίων 15 ετών. Το πρόγραμμα θα έχει ύψος 12,2 δις ευρώ και θα συνεισφέρει πάνω από το 60% της αναμενόμενης ανάπτυξης για το 2024.

Υπενθύμισε ότι από τους πόρους του ΕΣΠΑ, 8,1 δισ., ευρώ κατευθύνονται στην περιφερειακή ανάπτυξη, 2,8 δισ. ευρώ στη στήριξη ΜμΕ, 1,46 δισ. ευρώ στην κατάρτιση και την κοινωνική συνοχή, 3,6 δις. ευρώ στη θωράκιση της χώρας από την κλιματική κρίση.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, υλοποιούνται δράσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Όπως, το «Εξοικονομώ» για 105.000 κατοικίες και 150 δημόσια κτίρια. Τα Έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεων σε 90 Νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικά οδικά έργα όπως ο ΒΟΑΚ, ο Αυτοκινητόδρομος Ε65, το Τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία. Αλλά και το Πρόγραμμα προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης».

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε επίσης, τις πολιτικές στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω χαμηλότοκων δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης- με το 47% των δανείων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα να αφορά σε ΜμΕ. Αλλά, και μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας- με 4400 νέα δάνεια συνολικού ύψους 930 εκ. ευρώ, να έχουν χορηγηθεί σε ΜμΕ μόνο εντός του 2023.

«Στις εκλογές που έρχονται στις 9 Ιουνίου, οφείλουμε να πούμε και πάλι την αλήθεια όπως το έχουμε κάνει πάντα. Οφείλουμε επίσης να συνεχίσουμε να έχουμε πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο , να στηρίζουμε την οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τα νέα παιδιά. Δεν χαρίζουμε σε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης την κοινωνική ευαισθησία. Είμαστε και θα παραμείνουμε το κόμμα της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, γιατί εμείς είμαστε το κόμμα του δημιουργικού εκσυγχρονισμού και του υπευθύνου πατριωτισμού», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider