Δημοσκόπηση Marc (Πρώτο Θέμα): Προβάδισμα 21,5% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc (Πρώτο Θέμα): Προβάδισμα 21,5% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,0% έναντι 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ και 12,8% του ΠΑΣΟΚ που χάνει έδαφος.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη των ευρωεκλογών δείχνει δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,0% και την ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%, το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 9,0% , η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, η Νίκη με 3,0%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,7%, το ΜεΡΑ25 με 2,5% και οι Δημοκράτες με 2,2%. Άλλο κόμμα δήλωσε το 4,0% των ερωτηθέντων.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider