Παραιτείται ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς παραιτείται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την παραίτηση του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών υπέβαλε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το ζήτημα της διαρροής ηλεκτρονικών διευθύνσεων ομογενών προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Προηγήθηκε η απόφασή της κ. Ασημακοπούλου να μην συμμετάσχει στις ευρωεκλογές καθώς όπως σημείωσε δεν θα ήθελε άθελα της να πλήξει τον θεσμό της επιστολικής ψήφου.

Πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση η διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, καθως ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, οπως είπε και δημοσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δικη τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ - Αναβαθμίζουμε 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας

Μητσοτάκης σε αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα – Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ

ΝΔ για Κασσελάκη: Αντίγραφο του Τσίπρα σε εκδοχή influencer

gazzetta
gazzetta reader insider insider