Σταϊκούρας για Τέμπη: Εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους - Το διπλό καθήκον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για Τέμπη: Εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους - Το διπλό καθήκον
Ως «ημέρα θλίψης και περισυλλογής για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις δομές του» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την μαύρη επέτειο από την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας πως «μας συγκλόνισε όλους» ενώ κατέθεσε την ισχυρή δέσμευσή του προς τις οικογένειες των θυμάτων, τους διασωθέντες, καθώς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ένα διπλό καθήκον:

Ως «ημέρα θλίψης και περισυλλογής για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις δομές του» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την μαύρη επέτειο από την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας πως «μας συγκλόνισε όλους» ενώ κατέθεσε την ισχυρή δέσμευσή του προς τις οικογένειες των θυμάτων, τους διασωθέντες, καθώς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ένα διπλό καθήκον:

  1. Την ανεξάρτητη από τη δικαστική έρευνα, διερεύνηση από τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ.) των συστημικών προβλημάτων ασφαλείας που οδήγησαν στο δυστύχημα, με σκοπό να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην αποτροπή σιδηροδρομικών ατυχημάτων στο μέλλον.
  2. Την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων. Ήδη, τον τελευταίο χρόνο, με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου, ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις που αφορούσαν στην εγκατάσταση των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

«Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με το απαιτητικό έργο της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στο δίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2023, από την κακοκαιρία Daniel. Κοινή συνισταμένη όλων των ενεργειών είναι η συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως: «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκ μέρους και του συνόλου των εργαζομένων του, εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων παιδιών, τη βαθιά θλίψη της προς τις οικογένειες των θυμάτων και την ειλικρινή συμπαράστασή της προς εκείνες και εκείνους που ταξίδευαν με τα μοιραία τρένα εκείνο το βράδυ».

Θεοχάρης: Είμαστε πάντα δίπλα σε όσους άγγιξε αυτή η τραγωδία – Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί ευθύνες

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα πλάι σε όσους άγγιξε η τραγωδία της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Φυσικά επιθυμία όλων η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα, με ευθυκρισία, να ολοκληρώσει το έργο της, αποδίδοντας ευθύνες, όπου αυτές και αν βρίσκονται» ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχαρόπουλος από το βήμα της Ολομέλεια»

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «η τραγωδία των Τεμπών μας συγκλόνισε όλους. Καθώς έκοψε το νήμα της ζωής τόσων νέων ανθρώπων τόσο άδικα, τόσο αδόκητα. Θα μπορούσε να είναι τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα παιδιά όλων μας». Υπογράμμισε πως είναι «δεδομένη η στήριξή μας, φυσικά, σε όσους αυτό το δυστύχημα άγγιξε, είμαστε και θα είμαστε πάντα πλάι τους. Και φυσικά επιθυμία όλων η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα, με ευθυκρισία, να ολοκληρώσει το έργο της, αποδίδοντας ευθύνες, όπου αυτές και αν βρίσκονται» και «σε αυτό συμφωνούμε όλοι».

Απέρριψε τις κατηγορίες της Αντιπολίτευση περί «πολιτικής συγκάλυψη» λέγοντας πως «κάτι τέτοιο δεν υπάρχει» και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός, όπως θα κρίνει την υποτιθέμενη συγκάλυψη, έτσι κρίνει και την πολιτική εκμετάλλευση. Την πολιτική τυμβωρυχία στους πενήντα επτά αυτούς θανάτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η αλήθεια δεν αργεί – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Απεργία για τα Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά την πορεία - Ρίψη μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής

Κασσελάκης για τα 57 θύματα στα Τέμπη: Δεν πρέπει και δε θα ξεχαστούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider