Θάνατος Ναβάλνι: Πλήθος αντιδράσεων στη Γερμανία - Σολτς: Εδώ και καιρό η Ρωσία δεν είναι δημοκρατία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θάνατος Ναβάλνι: Πλήθος αντιδράσεων στη Γερμανία - Σολτς: Εδώ και καιρό η Ρωσία δεν είναι δημοκρατία
Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο θάνατος του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο θάνατος του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. «Η Ρωσία δεν είναι εδώ και καιρό δημοκρατία (…) Ο Ναβάλνι πιθανόν πλήρωσε το θάρρος του με την ζωή του», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναφερόμενος στις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, για τις οποίες διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχουν απολύτως επιβεβαιωθεί.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κ. Σολτς εξέφρασε την θλίψη του για την είδηση και έκανε λόγο για τρομερό γεγονός. Υπενθύμισε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε νοσηλευθεί στο Βερολίνο έπειτα από δηλητηρίαση και είχε το θάρρος να επιστρέψει κατόπιν στην Ρωσία. «Τώρα πλήρωσε πιθανότατα αυτό του το θάρρος με τη ζωή του», πρόσθεσε ο καγκελάριος και σημείωσε: «Τώρα γνωρίζουμε ακριβώς τι είδους καθεστώς βρίσκεται στην εξουσία στην Μόσχα. Η Ρωσία δεν είναι πλέον εδώ και καιρό δημοκρατία».

Μίχαελ Ροτ : O Πούτιν ενεργεί σαν νονός της μαφίας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Μίχαελ Ροτ σχολίασε ότι «ο Πούτιν ενεργεί σαν νονός της μαφίας, σύμφωνα με την παράδοση του Στάλιν: κάθε τόσο μια δολοφονία επί πληρωμή προκειμένου να εκφοβίσει τα επικριτικά μυαλά που αμφισβητούν την παντοδυναμία του». Η Ρωσία είναι «μια τυπική δικτατορία», έγραψε ο κ. Ροτ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Αναλένα Μπέρμποκ: Ήταν σύμβολο για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι νεκρός διότι ήταν σύμβολο για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία, έγραψε στο Χ η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ. «Ο Πούτιν τον βασάνισε μέχρι θανάτου», έγραψε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Και οι δύο δεν άφησαν μεγάλα περιθώρια για τις προθέσεις του ρωσικού καθεστώτος. «Οπως κανείς άλλος, ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν σύμβολο για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία. Ακριβώς για τον λόγο αυτόν έπρεπε να πεθάνει», καταγγέλλει στην ανάρτησή της η Αναλένα Μπέρμποκ.

Κρίστιαν Λίντνερ : Ο Πούτιν τον βασάνισε μέχρι θανάτου

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι πολέμησε για μία δημοκρατική Ρωσία. Για τον λόγο αυτόν, ο Πούτιν τον βασάνισε μέχρι θανάτου», έγραψε ο Κρίστιαν Λίντνερ.

Μέρκελ: Τρομερό το γεγονός ότι με τον Ναβάλνι φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους

Ο Αλεξέι Ναβάλι «έγινε θύμα της κατασταλτικής κρατικής εξουσίας της Ρωσίας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στην εφημερίδα BILD και πρόσθεσε ότι «είναι τρομερό το γεγονός ότι με τον Ναβάλνι φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους μια θαρραλέα, ατρόμητη φωνή που υψώθηκε υπέρ της πατρίδας». Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τη σύζυγο, τα παιδιά, τους φίλους και τους συναδέλφους του, κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ για θάνατο Ναβάλνι: Ζοφερή υπενθύμιση του τι είναι ο Πούτιν και το καθεστώς του

Μητσοτάκης για Ναβάλνι: Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί - Αγωνίστηκε για τη δημοκρατία

Μπλίνκεν για θάνατο Ναβάλνι: Δείχνει την «αδυναμία και σήψη» του συστήματος Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider