Δημοψήφισμα από τη βάση για τη διαγραφή των 4 ζητά ο Κασσελάκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοψήφισμα από τη βάση για τη διαγραφή των 4 ζητά ο Κασσελάκης
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών, οι οποίοι «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας», όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.

Τελευταία ενημέρωση 11:51

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών, οι οποίοι «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας», όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.

«Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», προσθέτει, τονίζοντας ότι «δε θα κάνω πίσω! Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση.

Παράλληλα, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να αποχωρήσουν, με τον δεύτερο να ανακοινώνει την αποχώρηση, τονίζοντας ότι «ο δρόμος που έχει επιλεγεί είναι αδιέξοδος και καταστροφικός».

Σημειώνεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα γίνει το Σαββατοκύριακο και σε αυτή τελικά θα συμμετάσχουν και τα μέλη της «Ομπρέλας» όπως αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Χθες 9/11, 1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους δυο εν ενεργεία βουλευτές και πολλοί πρώην υπουργοί και βουλευτές – συνυπογράφουν κείμενο υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά». Υποστηρίζουν ότι ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη είναι μια απάτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί φεύγει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυφές επιθυμίες, πολεμικές τακτικές, δισταγμοί και παγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ - Το σκαλοπάτι του Μοσχονά

Συγγνώμη Γεωργιάδη από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη: Αποπομπή ζητούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τη δήλωση Γεωργιάδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider