ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα ανεπαρκής η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Απεντάσσει έργα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα ανεπαρκής η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Απεντάσσει έργα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης
«Την απένταξη από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμη και αντιπλημμυρικών έργων», καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώτα Πούλου.

«Την απένταξη από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμη και αντιπλημμυρικών έργων», καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώτα Πούλου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεπαρκής», αναφέρουν στην δήλωσή τους και προσθέτουν: «Το νέο της 'κατόρθωμα', αφορά την απένταξη πολλών και εξαιρετικά σημαντικών έργων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μεταξύ αυτών και όλα τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναγκαιότητα των οποίων - ειδικά σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης - είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτη».

Απευθυνόμενοι προς την κυβέρνηση, σημειώνουν: «Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους των απεντάξεων, για το μέλλον αυτών των σημαντικών έργων, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που κινδυνεύουν να χαθούν, αφού δεν προβλέπεται καμία παράταση, τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν και οι πόροι να απορροφηθούν μέχρι τα τέλη του 2025». Κλείνοντας, στρέφονται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να κρατήσει στο σκοτάδι αυτή την 'επιτυχία' του, θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαθανάσης (Βουλή): Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να αλλάξει 100% την Ελλάδα

Ποιος θα πληρώσει το σχεδόν ένα τρισ. ευρώ που χρωστάει η ΕΕ;

ΕΕ: Κοντά σε ενεργειακό deal μετά την υπέρβαση της γαλλογερμανικής διαφωνίας για την πυρηνική ενέργεια

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider