Κασσελάκης: Απίστευτες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη - Η Ελλάδα να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Απίστευτες οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη - Η Ελλάδα να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες
«Πώς να συλλάβει ο άχρηστος κομματικός σωλήνας της ΟΝΝΕΔ την ανθρώπινη ανάγκη; Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τις δηλώσεις του υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με το τραγικό περιστατικό και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Κ. στον Πειραιά, προέβη στην εξής δήλωση:

«Όταν μου μετέφεραν τη δήλωση του υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, νόμιζα ότι ήταν fake news. Ακούω και ξανακούω τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή και δεν μπορώ να το πιστέψω. Αλλά, πώς να συλλάβει ο άχρηστος κομματικός σωλήνας της ΟΝΝΕΔ την ανθρώπινη ανάγκη; Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες».

Θέση για το συμβάν έλαβε και νωρίτερα σήμερα ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα social media όπου τόνισε πως: «Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για "ατύχημα"».

Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου που έριξαν από το Blue Horizon - Είχε και τραύμα στο κεφάλι

Πνιγμός είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου που έχασε τη ζωή του στον Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τον έριξαν στην θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου, όπως φανέρωσε η ιατροδικαστική έκθεση.

Ωστόσο, το θύμα έφερε και χτυπήματα (κακώσεις) στο κεφάλι τα οποία τον οδήγησαν - όπως εκτιμάται - να χάσει τις αισθήσεις του και εν τέλει να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα δεν έχει διασαφηνιστεί εάν τα χτυπήματα αυτά προήλθαν από την εγκληματική και αναιτιολόγητη απώθηση την οποία δέχθηκε ο 36χρονος από τους υπαλλήλους του Blue Horizon ή κατά τη διάρκεια της πτώσης του από το πλοίο. Τα ιατροδικαστικά ευρήματα αναμένεται να σταλούν στις δικαστικές Αρχές ενώ οι εξετάσεις στη σωρό του άτυχου άνδρα συνεχίζονται.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο θάνατος του 36χρονου Α.Κ. ήταν ακαριαίος. Μόλις έπεσε στη θάλασσα, τον «ρούφηξε» η δίνη που δημιουργούν οι μεγάλες μηχανές του πλοίου και στη συνέχεια τον εκσφενδόνισε στο τοιχίο του λιμανιού. Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης (5/9). Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος) και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό», ανέφερε ένας επιβάτης.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… Και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο» είπε και τόνισε πως «δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος» πρόσθεσε.

«Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό, τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα», κατέληξε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση». «Αυτό είναι το γελοίο και το τραγικό» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καταγγέλλει την απάθεια του πληρώματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης για Πειραιά: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω»

Η ανακοίνωση της Attica Group για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider