«Εάν δεν πάρεις άδεια, απολύεσαι»: Ο απαράβατος κανόνας του Τζο Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εάν δεν πάρεις άδεια, απολύεσαι»: Ο απαράβατος κανόνας του Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έχει έναν αδιαπραγμάτευτο κανόνα για τα μέλη της ομάδας του: Εάν δεν παίρνετε άδεια για να ασχοληθείτε με την προσωπική σας ζωή, μπορεί να απολυθείτε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έχει έναν αδιαπραγμάτευτο κανόνα για τα μέλη της ομάδας του: Εάν δεν παίρνετε άδεια για να ασχοληθείτε με την προσωπική σας ζωή, μπορεί να απολυθείτε.

Ειδικότερα, ο πλανητάρχης, ανέλυσε διεξοδικότερα την πρακτική που εφαρμόζει για το προσωπικό του (που ανέπτυξε από όταν ήταν γερουσιαστής), τονίζοντας πως όλα άρχισαν με ένα συγκεκριμένο εργαζόμενό του, με βαθιές γνώσεις για μια επερχόμενη ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου η κατάθεσή του θα ήταν «ανεκτίμητη, γιατί γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες».

Μόλις έμαθε ότι ένας υπάλληλος «είχε πρόβλημα στο σπίτι», ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον παρότρυνε να απουσιάσει από την επίμαχη ακρόαση. Όταν εκείνος όμως επέμενε να μείνει, ο Μπάιντεν δεν σήκωσε μύγα στο σπαθί του. «Του είπα "πήγαινε σπίτι... πήγαινε σπίτι". Και ξέρεις γιατί το έκανα αυτό; Γιατί κι εγώ θα πήγαινα σπίτι μου στην αντίστοιχη περίπτωση», εξήγησε. «Μπορεί να έχω χίλια αφεντικά πάνω από το κεφάλι μου, αλλά τελικά έχω μόνο ένα μυαλό, μια καρδιά, έναν εαυτό… Ξέρω ότι όταν είχα ένα θέμα ή μια κρίση στο σπίτι, μεγαλώνοντας αγόρια, έπρεπε να επιστρέψω κοντά στην οικογένειά μου» διευκρίνισε.

Γνωστοποίησε και μια άλλη περίπτωση όπου ενημερώθηκε για τα οικογενειακά προβλήματα ενός εργαζόμενου του, όπου τον προειδοποίησε πως: «Αν δεν πας σπίτι, θα σε απολύσω. Πήγαινε σπίτι. Η σχέση σου είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι κάνεις για μένα. Έτσι, αυτός έγινε ένας κανόνας που έχουμε εγκαθιδρύσει και δεν αστειεύομαι καθόλου» όπως διεμήνυσε.

Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο ορισμένοι εργαζόμενοί του να φοβούνται να του ζητήσουν άδεια, εκείνος απάντησε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Δεν χρειάζεται ποτέ να μου πεις γιατί παίρνεις άδεια. Το μόνο που πρέπει να πεις είναι ότι "δεν το'χω σήμερα, δεν μπορώ". Αν αποδειχτεί ότι με κοροϊδεύεις, θα το μάθω. Αλλά σε γενικές γραμμές, γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα μου και την εμπιστεύομαι» έσπευσε να επισημάνει.

Η σοφία και η εμπειρία που ήρθε με την τριβή και το πέρασμα των χρόνων, βοήθησαν τον Μπάιντεν να καταλάβει τη σημασία της λήψης άδειας για προσωπικούς λόγους, με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των υφισταμένων του, όπως διαπίστωσε άλλωστε και ο δισεκατομμυριούχος, συνιδρυτής της Microsoft, κ. Μπιλ Γκέιτς, που κάποτε ήταν εργασιομανής. Παλιότερα δεν περνούσε χρόνο με την οικογένειά του, ούτε έπαιρνε άδειες για να ξεκουραστεί καθώς σαν workaholic δεν έφευγε από το γραφείο.

Έπρεπε να γίνει πατέρας για να συνειδητοποιήσει πως «υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από τη δουλειά», όπως ανέφερε, καλώντας τους ανθρώπους να: «κάνετε ένα διάλειμμα. Χαλαρώστε και με τους ανθρώπους γύρω σας όταν το χρειάζονται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «καμπανάκι» για την AI: «Υπερβολική η σιγουριά αγορών και επενδυτών»

Morgan Stanley: Τα οφέλη για τον MSCI Greece από την ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς

ΑΑΔΕ: Δεκαήμερο λουκέτο σε υπότροπο bar στην Ζάκυνθο - Νέα λουκέτα σε όλη την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider