Gurkha Royal Courtesan Cigar: 1,24 εκατ. ευρώ για ένα και μόνο πούρο

Ο μαγικός κόσμος των πούρων επιφυλάσσει σπάνιες εμπειρίες, καθώς όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να καπνίσουν και να απολαύσουν μερικά από τα σπανιότερα «έργα τέχνης».
Gurkha Royal Courtesan Cigar: 1,24 εκατ. ευρώ για ένα και μόνο πούρο

Όσοι απολαμβάνουν πραγματικά το κάπνισμα πούρων, γνωρίζουν αρκετά καλά ότι το ακριβό χειροποίητο «έργο τέχνης» μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση τόσο σε στιγμές περισυλλογής όσο και σε φάσεις διασκέδασης.

Ένα ποτήρι ουίσκι στο πλάι και ένα πούρο στο χέρι αποτελεί ίσως μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, και επίσης μια από τις πιο ακριβές και πολυτελείς επιλογές.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα των πούρων, είναι τα φύλλα καπνού. Τα καλύτερα φύλλα καπνού είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην Κούβα. Εξαιρετικής ποιότητας πούρα τυλίγονται με το χέρι. Το τύλιγμα είναι εξειδικευμένη δουλειά: μπορεί να χρειαστεί ένας ολόκληρος χρόνος για να γίνει ένας roller ειδήμονας και να αποκτήσει την δεξιοτεχνία που απαιτείται. Στην Μπανγκόκ, οι λάτρεις των πούρων μπορούν να μάθουν πολλά καθώς υπάρχουν μερικά από τα πιο υπερπολυτελή μπαρ αποκλειστικά και μόνο για αυτή την τέχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από χαβιάρι με 113.600 δολάρια το κιλό έως τρούφες - Τα 10 ακριβότερα φαγητά στον κόσμο

Ακολουθούν τα 10 ακριβότερα πούρα στον κόσμο:

10) Arturo Fuente Opus X “A”

Το Arturo Fuente είναι μια από τις πιο καθιερωμένες μάρκες πούρων εκτός της Κούβας, που ιδρύθηκε στη Φλόριντα από τον ομώνυμο Arturo Fuente, Sr. Η μεγάλη ζήτηση συμβάλλει στην υψηλή τιμή του Opus X "A" που παρασκευάζεται με φύλλα από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Έχει διαπεραστική γεύση με μια νότα εσπρέσο, με την τιμή του να φτάνει τα 79 δολάρια ανά πούρο.

Εικόνα

9) Fuente Don Arturo AnniverXario

Το Fuente Don Arturo AnniverXario δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 100η επέτειο της παρασκευάστριας εταιρίας το 2002, αλλά τελικά κυκλοφόρησε το 2008. Τυλιγμένο με φύλλα κέδρου, το πούρο είναι γνωστό για την απαλή επίγευση σοκολάτας, πιπεριού, κανέλας και μπαχαρικών που αφήνει διακριτικά στα χείλη του καπνιστή. Το κόστος του ανέρχεται σε 163 δολάρια το πούρο.

Εικόνα

8) Arturo Fuente Opus X

Το 1995, το Opus X ήταν το πούρο που απέδειξε ότι η Δομινικανή Δημοκρατία αποτελεί φάρο και σημείο κατατεθέν στον υπέροχο κόσμο των πούρων. Σήμερα, ένα κουτί της εν λόγω ποικιλίας αγγίζει τα 30.000 δολάρια καθώς έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα πούρα στον κόσμο με τη μοναδική «δερμάτινη» γεύση του.

Εικόνα

7) Cohiba Behike

Αναγνωρισμένη ως η καλύτερη παραγωγός πούρων παγκοσμίως, η Cohiba κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα από luxurious πούρων, από τα οποία, το Cohiba Behike διαθέτει δεσπόζουσα θέση. Αυτό το πούρο περιορισμένης έκδοσης κυκλοφόρησε το 2006 στα πλαίσια της 40ης επετείου της εταιρείας. Τα μόλις 100 συλλεκτικά κουτιά, εξαντλήθηκαν σε χρόνο μηδέν, με μόνο ένα πούρο της limited συσκευασίας να φτάνει τα 470 δολάρια.

Εικόνα

6) Gurkha His Majesty’s Reserve

Η Gurkha Cigars, γνωστή και ως «Rolls Royce of cigars», κατασκεύασε πολλά πούρα κορυφαίας αισθητικής που δεν προσφέρουν ευχαρίστηση μόνο κατά τη διάρκεια του καπνίσματος αλλά και στην όψη, καθώς η ομορφιά και η κομψοτεχνία τους διακρίνεται και στο κράτημα. Το HMR είναι εμπλουτισμένο με φύλλα παλαίωσης 12 ετών που έχει «ποτιστεί» με κονιάκ Louis XIII και ένα περιτύλιγμα Connecticut Maduro. Με μόνο 75 κουτιά να κατασκευάζονται ετησίως, οι λάτρεις του πούρου πρέπει να προνοήσουν και να παραγγείλουν τη δική τους συσκευασία αρκετά νωρίς, ή να έχουν την υπομονή να την παραλάβουν αρκετά χρόνια μετά. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε πούρο της HMR κοστίζει 750 δολάρια έκαστο.

Εικόνα

5) Gurkha Black Dragon Cigars

Premium εξωτερικά, τα πούρα Gurkha Black Dragon έρχονται σε ένα όμορφο πορτοκαλί κουτί σκαλισμένο από κόκκαλο καμήλας. Η εξαιρετική εμπειρία αυτού του πούρου έγκειται στη γεύση που μπορεί να μετατραπεί από ξινή σε γλυκιά, ενισχύοντας τη σύνθετη σύνθεση του περιτυλίγματος Connecticut Broadleaf Maduro, και η τιμή πλησιάζει τα 1.150 δολάρια.

Εικόνα

4) King of Denmark

Δεδομένου ότι πιθανώς μόνο ένας βασιλιάς θα μπορούσε να πληρώσει τόσο πολύ για ένα μόνο πούρο, το Royal Danish ή King of Denmark είναι η επιτομή της πολυτέλειας, καθώς οι υγραντήρες του είναι επιχρυσωμένοι και διακοσμημένοι με κρύσταλλα Swarovski. Μάλιστα, για όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 4.500 δολάρια/πούρο μπορούν να έχουν και τα ονόματά τους χαραγμένα πάνω του.

Εικόνα

3) Regius Double Corona

Αφού αγοράσετε τα Regius Double Corona, δεν θα πάτε σπίτι μόνο με ένα πούρο, αλλά και ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στη Νικαράγουα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Regius, Ακίλ Καπασί, θα σας συνοδεύσει σε μια ξενάγηση στο εσωτερικό του εργοστασίου για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στο ταξίδι του καπνίσματος, καθώς ένα πουρό κοστίζει... 52.785,20 δολάρια.

Εικόνα

2) Mayan Sicars

Τα Mayan Sicars είναι τα παλαιότερα πούρα στη γη. Χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, όπου παράγονταν από τον πολιτισμό των Μάγια, που διέπρεπαν σε αυτό το «σπορ» πριν από 600 χρόνια. Ένα πακέτο με 800 πούρα ανακαλύφθηκε κατά μήκος της ακτής της Γουατεμάλας το 2012 κάτω από μια σπηλιά και δημοπρατήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το κόστος για κάθε πακέτο ανέρχεται σε 507.000 δολάρια.

Εικόνα

1) Gurkha Royal Courtesan Cigar

Το πιο ακριβό πούρο στον κόσμο είναι ένα χειροποίητο από την Gurkha, γεμάτο με τον εξαιρετικά σπάνιο καπνό Ιμαλαΐων που διαποτίζεται με νερό Φίτζι. Ο καπνός είναι επίσης εμποτισμένος με κονιάκ 165.000 δολαρίων, το Remy Martin's Black Louis XII. Τυλιγμένα σε φύλλο χρυσού και δεμένα με διαμάντια πέντε καρατίων, τα πούρα προσφέρουν άφθονους βελούδινους, πλούσιους, πικάντικους και γήινους τόνους, με το κόστος για μόλις ένα να αγγίζει τα 1,36 εκατομμύρια δολάρια ή τα 1,24 εκατ. ευρώ.

Εικόνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ