Σπαρτιάτες: «Παράταση» στην ένταση εντός της ΚΟ για τον Κασιδιάρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπαρτιάτες: «Παράταση» στην ένταση εντός της ΚΟ για τον Κασιδιάρη
«Δεν έγινε πλήρης σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, επειδή κάποιοι βουλευτές λείπουν στην επαρχία», δήλωσε ο Β. Στίγκας.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, μετά την «ανταρσία» εννέα βουλευτών του κόμματος, έγινε κατά την σημερινή συνάντηση του προέδρου Βασίλη Στίγκα, με τον γενικό γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Δημητροκάλη και τον εκπρόσωπο Τύπου, Χάρη Κατσιβαρδά.

Σημειώνεται, ότι οι δύο τελευταίοι είναι μεταξύ των εννέα βουλευτών που έκαναν κοινή γραπτή δήλωση σε βάρος του προέδρου του κόμματος, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, για τα όσα είπε για τον βουλευτή Λάρισας, Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

«Δεν έγινε πλήρης σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, επειδή κάποιοι βουλευτές λείπουν στην επαρχία», δήλωσε ο Β. Στίγκας. «Μιλήσαμε με τους κ.κ. Δημητροκάλη και Κατσιβαρδά, σε φιλικό κλίμα, και πιθανόν λύσαμε όλες τις διαφορές που είχαν ενσκήψει τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι θα είναι όλα καλά. Επί της ουσίας δεν έχουμε πολλές διαφορές. Ήταν το θέμα που προκλήθηκε στη Βουλή, όταν έκανα δήλωση για αυτά που είπε ο βουλευτής μου. Δεν ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου για τα όσα είπε ο βουλευτής. Τέλος Αυγούστου, πριν από την Ολομέλεια της Βουλής, θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα συζητήσουμε πως και γιατί έγιναν όλα αυτά. Υπήρχε μία σκέψη για συνέδριο, που δεν είναι, όμως, του παρόντος».

Όταν ο Β. Στίγκας ρωτήθηκε για το εάν ασκεί επιρροή στο κόμμα ο Ηλίας Κασιδιάρης, τόνισε: «Το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή. Είχα πει ότι ήταν το καύσιμο, η κηροζίνη, που μας βοήθησε για να φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Εμείς συνεχίζουμε ως "Σπαρτιάτες". Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Θα βάλουμε και κάποια πράγματα στη σωστή θέση, έτσι ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έργο και ισχυρή αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ανέφερε ακόμα, ότι το κόμμα πρέπει να έχει λίγο περισσότερο συνοχή σε όλα τα θέματα, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Θα δείτε διαφορετικούς "Σπαρτιάτες" στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Κατσιβαρδάς δήλωσε:«Το μήνυμα είναι ότι θα ληφθούν και θα αναγγελθούν αποφάσεις, λίγο πριν από την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής. Σήμερα, εγώ, ως εκπρόσωπος Τύπου μαζί με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο σε ομαλό κλίμα. Ανταλλάξαμε προτάσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Προς στιγμή, όλα κυλούν ομαλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αντάρτικο» στους Σπαρτιάτες κατά Στίγκα λόγω Κασιδιάρη

gazzetta
gazzetta reader insider insider