Μελόνι: Πολύτιμο το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά πρέπει να επικαιροποιηθεί

Newsroom
Μοιράσου το
Μελόνι: Πολύτιμο το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά πρέπει να επικαιροποιηθεί
Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της εντός της 31ης Αυγούστου θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τροποποίηση του Σχεδίου.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε σήμερα ότι «το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί, με τα 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τους 527 στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα της».

Παράλληλα όμως, υπογράμμισε ότι «με την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και τα ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά σοκ που ακολούθησαν, προέκυψαν νέες προτεραιότητες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη και χρειάζεται, κατά συνέπεια, να επικαιροποιηθεί το Σχέδιο». «Πρόκειται για ένα πολύτιμο και στρατηγικό εργαλείο το οποίο όμως εγκρίθηκε σε μια περίοδο διαφορετική από τη σημερινή», είναι η θέση της επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της εντός της 31ης Αυγούστου θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τροποποίηση του Σχεδίου. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνον για την επίτευξη των στόχων του εξαμήνου αυτού αλλά και για την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου, το οποίο είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας», κατέληξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών τα τελευταία 23 έτη η μετοχή της Target

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news

Lamda Development: Ρεκόρ για τα λειτουργικά κέρδη των malls στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider