Τουρκία: Η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές – Προηγείται ο Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές – Προηγείται ο Ερντογάν
Η έρευνα διεξήχθη με δείγμα 4.541 ερωτηθέντων στην Τουρκία, σε 25 επαρχίες μεταξύ 10 και 16 Απριλίου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων SONAR, Χακάν Μπαϊρακτσί, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα τα αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης για τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία όπου ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 46,1% των ψήφων και ο ηγέτης του ΡΛΚ (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει το 44,1% των ψήφων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ποσοστό ψήφου του Προέδρου του Κόμματος Πατρίδας και υποψηφίου για την προεδρία, Μουχαρέμ Ιντζέ, πρώην στελέχους του ΡΛΚ, ανήλθε στο 7,1%. Μετά τη κατανομή των αναποφάσιστων, το ποσοστό ψήφου του Ιντζέ, αυξήθηκε στο 7,7%.

Το ποσοστό του έτερου προεδρικού υποψηφίου Σινάν Ογκάν στον πρώτο γύρο είναι 2,1. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς του, το ποσοστό του Ιντζέ εμποδίζει τους δυο πρώτους υποψηφίους από το να επιτύχουν πλειοψηφία 50%+1 ψήφου και έτσι οι προεδρικές εκλογές μεταφέρονται στον δεύτερο γύρο.

Πάντως οι γνώμες διχάζονται σχετικά με τις προοπτικές του Ιντζέ, καθώς άλλοι ερευνητές θεωρούν ότι τα ποσοστά του Ιντζέ που βασίζοντα κυρίως στην έντονη παρουσία του στα ΚΜΔ κυρίως στο TikTok θα μειωθεί σημαντικά, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές καθώς οι δυσαρεστημένοι του ΡΛΚ που τον ακολουθούν θα συσπειρωθούν πίσω από το αρχικό κόμμα τους δηλαδή το ΡΛΚ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Θέλει μεγάλη προσοχή στα ελληνοτουρκικά - Θα δούμε εάν η Άγκυρα θα συνεχίζει «τον μήνα του μέλιτος»

Την Κυριακή η ορκωμοσία της Καλλιόπης Σπανού ως Υπουργός Εσωτερικών

Ιδρύει πολιτικό κόμμα ο Πολ Ευμορφίδης και κατεβαίνει στις εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider