Ρωμανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τους ψηφοφόρους της ΧΑ για τιμωρητικές ψήφους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωμανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τους ψηφοφόρους της ΧΑ για τιμωρητικές ψήφους
«"Χαϊδεύει" αυτή την τιμωρητική διάθεση των ψηφοφόρων του κ. Κασιδιάρη, οι οποίοι θα θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός, λέγοντας ακόμα ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τιμωρητική ψήφος.

Την άποψη ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης τροπολογίας της κυβέρνησης για τα κόμματα που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές «υποκρύπτει ένα "χάιδεμα" της Χρυσής Αυγής και κυρίως των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη» εξέφρασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή "Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο" με τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλο.

«"Χαϊδεύει" αυτή την τιμωρητική διάθεση των ψηφοφόρων του κ. Κασιδιάρη, οι οποίοι θα θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός, λέγοντας ακόμα ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τιμωρητική ψήφος. «Ούτως ή άλλως έχει αντισυστημικά χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν χαρακτηριστικά που είχε η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από 10-12 χρόνια, αλλά εν πάση περιπτώσει, έχουμε φύγει από εκεί. Το λέω γιατί από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμπορευτεί σε πάρα πολλά σημεία με τη Χρυσή Αυγή. Σήμερα πάντως σίγουρα καταλαβαίνω ότι χαϊδεύει αυτή την τιμωρητική διάθεση των ψηφοφόρων του κ. Κασιδιάρη, οι οποίοι θα θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση» είπε.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να βρω άλλη εξήγηση για την ντροπιαστική, για το πολιτικό μας σύστημα, στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ομονοεί στο αυτονόητο στο οποίο έχουν ομονοήσει και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και το οποίο είναι ότι δεν μπορεί μια εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει σε εκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.

Σε ερώτηση εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται ως προς την θέση του ότι δεν ήταν επαρκής η τροπολογία, αφού η κυβέρνηση φέρνει δεύτερη ρύθμιση στην Βουλή, ο κ. Ρωμανός απάντηση ότι «δε δικαιώνεται, γιατί ποτέ δεν κατέθεσε καμία πρόταση προς την κατεύθυνση της τροπολογίας που έρχεται σήμερα για συζήτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θυμίζω ότι για όλα όσα έλεγε, τελικά άλλαξε στάση, ακριβώς προκειμένου να είναι πάντα απέναντι στην τροπολογία, γιατί αυτό τελικά τον ενδιέφερε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι έμπαινε στο κομμάτι το ιδεολογικό, που συνδέεται με την εγκληματική οργάνωση, το οποίο άνοιγε μία κερκόπορτα η οποία προφανώς καθιστούσε και την όποια ρύθμιση πλήρως ανεφάρμοστη» είπε.

Σχετικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επισήμανε, ότι είχε «καταθέσει προτάσεις οι οποίες συμπεριελήφθησαν τότε στην συγκεκριμένη ρύθμιση και επετεύχθη η σύμπνοια του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος».

«Άρα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έκανε σε αυτό το θέμα μία δημιουργική αντιπολίτευση και κανονικά αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» σημείωσε.

Για την πρόσθετη τροπολογία που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, ο κ. Ρωμανός, είπε ότι έρχεται λόγω της βαρύτητας της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και του γεγονότος ότι «ένας πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός φέρεται να έρχεται ως "μπροστινός" του κόμματος Κασιδιάρη, το οποίο επίσης είναι πολύ ντροπιαστικό».

«Προκειμένου λοιπόν να είναι ακόμα πιο αμερόληπτη, να συμφωνεί με τη βαρύτητα της υπόθεσης, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία από τη Δικαιοσύνη, είναι να πάει στην Ολομέλεια και όχι στο υποσύνολο του συγκεκριμένου τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά από την πλήρη σύνθεση, δηλαδή από δέκα δικαστές. Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το ότι υπομνήματα προς τεκμηρίωση θα μπορούν να υποβάλλονται στον Άρειο Πάγο και από άλλες δικαστικές αρχές ή από κάθε διοικητική αρχή. Άρα, ουσιαστικά διευρύνει και ενισχύει τη δικαιοσύνη, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα λάβει την απόφαση η Δικαιοσύνη, δεν κάνει τίποτα άλλο. Προφανώς δεν παρεμβαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γι’ αυτό θεωρώ πολύ προβληματική και την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και νομίζω ότι οι απαντήσεις ελήφθησαν και από διάφορους ανθρώπους της Δικαιοσύνης, από τον κ. Βενιζέλο, από συνταγματολόγους και ούτω καθεξής» είπε κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Ρωμανός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε ο Αρεοπαγίτης Χρήστος Τζανερίκος μετά την παρέμβασή του για την τροπολογία Κασιδιάρη

Μητσοτάκης: Τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν γέλιο - Δεν παραπέμπουν σε κόμμα με πρόταση διακυβέρνησης

Στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Αντιδράσεις για την παρέμβαση Τζανερίκου

gazzetta
gazzetta reader insider insider