Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου - Είστε αφελής ή επικίνδυνος;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου - Είστε αφελής ή επικίνδυνος;
Τα «πυρά» του στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας. «Από τα πάμπερς, πήγαμε στις σακούλες» - «Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, οι πολίτες δεν ξεχνούν». Τι είπε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τον Καλογρίτσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής επί της συζητήσεως για την πρόταση δυσπιστίας, αποκάλυψε πως η επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος δεν περιείχε ονόματα, ερωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα «πού τα βρήκε» ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην υπόθεση Καλογρίτσα και επανέλαβε πως «σήμερα δεν θα συγκρουστούμε, αλλά θα συγκριθούμε» και «η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νέα νίκη της ΝΔ» στις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του με αναφορά στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τονίζοντας πως «αν και αυτή η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που χάθηκαν, δεν εξασφαλίζει το χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες, δείχνει το επίπεδο της τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκε μετά από 5 μήνες στο αίτημα για πρόταση δυσπιστίας ενώ «στις δημοκρατίες, στο κοινοβούλιο λύνουν διαφορές τους τα κόμματα» αλλά «και στις κάλπες» όπου η Δημοκρατία θα προστατευθεί «με τη νίκη μας στις εκλογές που έρχονται».

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι κορυφαία διαδικασία. Και ευκαιρία για να συγκριθούμε να να δούμε τα πεπραγμένα μας και να τα αντιδιαστείλουμε με τη δική σας διαδρομή. Και είναι αφορμή να ενημερωθεί ο λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. Πρόσφατα μάθατε ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Υπάρχουν και δικάζουν δύο υπουργούς δικούς σας για κατάχρηση εξουσίας και υπονόμευση του κράτους δικαίου. Και δικαστές που κρίνουν την υπόθεση στο Μάτι, εκεί που χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος ανύπαρκτο, με στημένες συνεντεύξεις, ενώ γνωρίζατε ήδη το μέγεθος της τραγωδίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ακούει τις καταθέσεις και να μην αισθάνεται σφίξιμο στο λαιμό και να μη λέει ποτέ ξανά» σημείωσε.

«Οι πολίτες θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση», επεσήμανε π Έλληνας πρωθυπουργός που τόνισε πως «ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει μόνο 1 ένα έργο», δηλαδή να πυροβολεί τη χώρα και να ποτίζει κοινωνία με ψέματα. Μάλιστα, ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις «προσωπικές ύβρεις εναντίον μου» ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του.

«Βαλίτσες με λεφτά από Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Το ένοχος ή βλαξ, το είχε χρησιμοποιήσει ο Κίτσος Τεγόπουλος στον Ανδρέα Παπανδρέου, για το σκάνδαλο Κοσκωτά όπου εμπλεκόταν και ο δικηγόρος σας, ο Γιάννης Μαντζουράνης. Από τα πάμπερς πήγαμε στην σακούλες. Προσέξτε όταν κάνετε τέτοιες ιστορικές αναφορές χωρίς να γνωρίζετε την προέλευσή τους. (…) Καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε διαρκώς τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το παρελθόν σας γιατί σας καταδιώκει. Διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί αυτή συμπίπτει με την στιγμή που έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την εκτίμησή μου τελευταία και οι Έλληνες δεν θα το ξεχάσουν» σημείωσε και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών «απευθύνθηκα στον ελληνικό λαό». «Οι απόψεις μου κρίνονται όπως και οι δικές σας. Εγώ δεν κρύβομαι κ. Τσίπρα και δεν έχω πάθει αφωνία, εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά από τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν το γκρεμό με ανοιχτά τα σύνορα για τους μετανάστες, με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και με ένα δημοψήφισμα της κωλοτούμπας «εσείς που μας μιλάτε για δημοκρατική ευθύνη».

«Εσείς που επικαλείστε το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου κάνατε την κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα του 2015. Ύστερα ακολούθησε μια αλυσίδα από δεκάδες περικοπές με μισθούς και συντάξεις πολλούς δυσβάστακτους φόρους που διέλυσαν την μεσαία τάξη. Η επιλογή σας να καταθέσετε αυτή την πρόταση μομφής αυτή τη συγκεκριμένη μέρα ήταν δίπλα ατυχής. Καθώς φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανακοίνωση και μάλιστα με επίκεντρο την ΕΥΠ και τις ένοπλες δυνάμεις την ίδια μέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το συμβούλιο εθνικής άμυνας της χώρας. Έτσι για μία ακόμη φορά όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση έγιναν πρωτοσέλιδα μόνο στην Άγκυρα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Υπήρχαν ονόματα ή όχι; - Διάλογος με Τσίπρα

«Για τις παρακολουθήσεις, εγώ και η κυβέρνηση τοποθετηθήκαμε με ευθύτητα. Αναλάβε πολιτικές ευθύνες, πρόσωπα και αλλάξαμε το νόμο. Χωρίς να διαλύσουμε μια κρίσιμη δομή. Ο νέος νόμος της ΕΥΠ προβλέπει ότι μπορεί να τοποθετούνται στην ηγεσία μόνο στρατιωτικοί και διπλωμάτες και θα ελέγχεται από δύο δικαστές. Είναι μια λογική ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη για ασφάλεια και προστασία των δικαιωμάτων. Παλιές αδυναμίες δεν εξάντλησαν τον επίλογό τους. Να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει κατασκοπευτική ταινία που ξεκίνησε με διαρροές σε δικά σας Μέσα. Και κραδαίνοντας, τελικά, έναν φάκελο βγαίνοντας από την ΑΔΑΕ, έγραφε απόρρητος ο φάκελος, τον κάνατε φέιλ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, αν στην επιστολή αναφέρθηκαν τα ονόματα, ναι ή όχι; Υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Σας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ.Ράμμος, δεν υπήρχαν. Εστειλε άλλη επιστολή σε σας; Δεν μπορώ να καταθέσω την επιστολή στα πρακτικά» έσπευσε να συμπληρώσει.

Στη συνέχεια, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει με το αίτημά του να γίνεται δεκτό και να ακολουθεί ένας διάλογος εν μέσω φωνών από τα έδρανα των βουλευτών

  • Μητσοτάκης: Υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι;
  • Τσίπρας: Ο κ.Ράμμος απαντούσε σε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα ονόματα. Μην επιχειρείτε να παίζουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγορούμενος.
  • Μητσοτάκης: Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή που έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ.

«Πήρε και ο κ. Πολάκης την επιστολή; Να αποδομήσουμε τα επιχειρήματά σας. Πάμε σε ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί στη βουλή. Ποιος κρίνει τη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Τι λέει το Σύνταγμα. Αρμόδια να κρίνει αν η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έγινε συννόμως είναι η δικαστική αρχή, όχι η ΑΔΑΕ. Αυτό είναι γνώμη άλλου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όχι του κ.Ντογιάκου. Έχω τοποθετηθεί ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Όσο για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή πλευρά αυτής της υπόθεσης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, Η δικαιοσύνη κ. Τσίπρα δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας αρέσει. Εξακολουθείτε να εμπιστεύστε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτά είναι τα ρυπαρά δίκτυα - Γιατί έχετε εσείς και όχι εγώ τις πληροφορίες; κ.Τσίπρα;

«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μοιάζει άκρως προβληματική. Το περιεχόμενο του περιβόητου φακέλου συντάχθηκε μετά από αίτησή σας. Προβλέπεται πουθενά; Ο νόμος λέει ότι η Αρχή περιορίζεται μόνο στον έλεγχο.Η ενημέρωση περί απορρήτου, δεν παραπέμπει σε δημοσιοποίηση ονομάτων. Η Αρχή, από συστάσεώς της και ο επικεφαλής ενημέρωναν πάντα τη βουλή, παρέχοντας γενική και ποτέ προσωποποιημένη ενημέρωση. Ονόματα στην επιστολή, συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν. Αυτό περιορίζει την Αρχή; Ο κ.Ράμμος δεν είναι δικαστής, είναι τέως δικαστής, μέρος της διοίκησης, όχι της δικαιοσύνης, δεν δικάζει. Αγαπήσατε τώρα τον κ.Βενιζέλο» σημείωσε.

«Ας υποθέσουμε ότι η διαδικασία που επιλέξατε γινόταν κανόνας. Τότε, κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να στέλνει καταλόγους με ονόματα, εκείνη θα ελέγχει, θα δίνει τα στοιχεία στα κόμματα και θα ανακοινώνονται στο πανελλήνιο; Αυτό θέλετε; Θα μπορούσα και εγώ να πάω στην Αρχή με έναν κατάλογο τηλεφωνημάτων και να ρωτήσω αν παρακολουθούσατε εσείς; Η διαδικασία που επιλέξατε είναι σαφώς εκτός του νομικού πλαισίου. Το κερασάκι στην τοξική τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όσα είπατε έχουν ήδη δημοσιευθεί. Τα ονόματα είχαν δημοσιευθεί πολύ νωρίτερα. Υπήρξαν διαρροές από την ανεξάρτηση αρχή σε μερίδα του Τύπου, ή ο κ.Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα που ήθελε και έδωσε τα ονόματα. Αυτά είναι τα ρυπαρά δίκτυα. Γιατί έχετε εσείς και όχι εγώ τις πληροφορίες; κ.Τσίπρα; Το 2019, πριν τις εκλογές κρατήσατε τη βουλή ανοιχτή μια εβδομάδα για να αλλάξετε τον Ποινικό Κώδικα. Κάνατε τις παρακολουθήσεις πλημμέλημα από κακούργημα. Το κάνατε γιατί παρακολουθούσατε το ΚΚΕ, σίγουρα τον κ.Σαγιά και τον κ.Πιτσιόρλα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είστε αφελής ή επικίνδυνος κ. Τσίπρα;»

«Οι απαντήσεις μου κρίνονται από σας και τους πολίτες. Περιμένω τις δικές σας τρεις εξηγήσεις: Πρώτη, δημόσια συγγνώμη, για το διασυρμό της πατρίδας με τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Μετείχατε εσείς και τα στελέχη σας σε ένα διασυρμό. Γιατί ήμασταν σίγουροι ότι δεν υπήρχε τέτοιο περιστατικό; Γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών. Ξέρετε ότι παίζετε έτσι το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος; Δεν ξέρω τι είναι το χειρότερο. Στελέχη σας και σήμερα λένε ότι ο φτάχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να μας εξηγήσει τη σχέση του με Καλογρίτσα, Αρτεμίου και Βενεζουέλα»

Παράλληλα, κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για την φράση: «Έγινες βουλευτής με τα δικά μου τα λεφτά».

«Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα. H σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μονο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και να συγκριθούμε. Κύριε Τσίπρα είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προστατεύει αποτελεσματικά τη χώρα. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Πού νομίζετε ότι είμαστε, είμαστε το Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα μας απέναντι και μας κουνάτε το δάχτυλο και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές. Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές και έχουν μείνει μόνο 33 κέντρα και τα νησιά μας έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα των μεταναστών. Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μετανάστων που μπήκαν στην Ευρώπη έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός πήγε στο 5%» επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έσωσε και το Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ αποτυπώνεται η ισχύς και στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες. «Ολες οι γεωστρατηγικές επιλογές φάνταζαν δύσκολες, αν όχι απίθανες το 2029. Η Ελλάδα ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή φόρα. Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην πανδημία για το ψηφιακό διαβατήριο, το ταμείο ανάκαμψης, πλαφόν στο φυσικό αέριο» πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα και συγκρίνοντας την ανάπτυξη επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με αυτήν επί του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

  1. «Πόση ήταν η ανάπτυξη όταν κυβερνούσατε; 0,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ, επί υπουργίας Τσακαλώτου. Πόση σήμερα επί ΝΔ; Διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του Μ.Ο. της ΕΕ»
  2. «Στο 40% του ΑΕΠ οι εξαγωγές μας. Η ελληνική οικονομία γίνεται ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Υστερά από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους είμαστε έτοιμοι για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».
  3. «Για το περίφημο μαξιλάρι, ήταν το ενέχυρο των δανειστών έναντι τις δικής σας αναξιοπιστίας. 40 δισ. είναι σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα, που γίνει την ευκαιρία στην Πολιτεία να στηρίζει τους πολίτες».
  4. «Κάναμε το κράτος ψηφιακό, αυξήσαμε τις επενδύσεις, μειώσαμε την ανεργία. Μιλάτε για τη δικαιοσύνη, όταν το 2015 παρακάμψατε άξιους δικαστές για να προάγετε την εκλεκτή σας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε τη σκευωρία της Νοvartis και αγάπησε ως κουκουλοφόρο μάρτυρα τον Μάξιμο Σαράφη και τώρα κάνει ότι δεν τον ξέρει; Εχετε βεβαρυμένο ιστορικό κ.Τσίπρα. Μπορεί η κ.Αχτσιόγλου να λέει ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά, Είναι όμως ευκαιρία για την Ελλάδα. Έχω την πεποίθηση ότι όλα είναι πολύ καθαρά στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Επιτρέψτε μου να ισχυριστώ ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος της 1ης θητείας, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη σκυτάλη για δεύτερη τετραετία. Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, εσείς κ.Τσίπρα προκαλείτε τις κρίσεις. Είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, παραμένετε φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε πάλι το μηδέν. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Συγκρίνουν και κρίνουν και γι΄αυτό στην κάλπη θα δώσουν την ίδια απάντηση που θα δώσει η βουλή. Αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη ΝΔ» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γνωρίζατε τα πάντα για τις υποκλοπές - Επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού

Γ. Γεραπετρίτης: Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα

Τ. Γαϊτάνης: «Πώς γίνεται πράγματα που δεν ξέρει ο πρωθυπουργός να τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;»

gazzetta
gazzetta reader insider insider