Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα: «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Στη συζήτηση συμμετείχαν δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίοι εξέφρασαν επίσης την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους στον κ. Ιμάμογλου.

Ο κ. Μπακογιάννης αποκαλούσε "φίλο" τον Τούρκο ομόλογό του καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, και τόνισε: «Ήρθαμε να στηρίξουμε έμπρακτα το δήμαρχο, που είναι εκπρόσωπος της δημοκρατίας. Η σημασία της υπόθεσης είναι μεγάλη. Δεν είναι προσωρινή πηγή θλίψης και αγανάκτησης. Έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Για να το πω απλά, αν σήμερα λογοκρίνεται ο δήμαρχος, τότε, τι ξημερώνει αύριο για την Τουρκία για τους πολίτες αυτής της χώρας; Αν δεν επικρατεί το κράτος δικαίου; Η δημοκρατία που υποστηρίζει ο Εκρέμ, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη για ανάπτυξη και προϋπόθεση για μία καλύτερη ζωή. Η πολιτική εξουδετέρωση του Εκρέμ δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα επιδρά αρνητικά. Η στάση μας θα είναι ξεκάθαρη και η υποστήριξή μας απόλυτη. Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Έχω πίστη στο πολιτικό σθένος του Εκρέμ», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολής υπογράμμισε ότι "μια κυβέρνηση που έχει χάσει την αίσθηση της δικαιοσύνης χάνει τον λόγο ύπαρξης της".

"Στο πρόσωπό μου, η νομοθετική απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στη θέληση του λαού της Κωνσταντινούπολης, που δεν έχει χάσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, με στενοχωρεί. Ευχαριστώ όλους τους δημάρχους που ενεργήσατε αλληλέγγυα με εμένα και τον λαό της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, που δεν ενδιαφέρεται για το ποιος διαπράττει την παρανομία εναντίον ποιου, αλλά επικεντρώνεται μόνο στο αν αυτό που γίνεται είναι δίκαιο, δημοκρατικό, ή όχι. Ειλικρινά πιστεύω ότι η δημοκρατία θα νικήσει πολύ γρήγορα στην Ευρώπη, στην Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη", τόνισε ο κ. Ιμάμογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο πλευρό του Εκρέμ Ιμάμογλου δήμαρχοι από την Ευρώπη- Μεταξύ τους και ο Κ. Μπακογιάννης

gazzetta
gazzetta reader insider insider