Πούτιν: «Ναι» σε διαπραγματεύσεις για αποδεκτές λύσεις - «Πυρά» στη Δύση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: «Ναι» σε διαπραγματεύσεις για αποδεκτές λύσεις - «Πυρά» στη Δύση
Την ετοιμότητα της Μόσχας για διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές «σχετικά με αποδεκτές λύσεις», εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

«Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να διαλύσουν τη χώρα μέσω της ουκρανικής κρίσης, ενώ στόχος του Κρεμλίνου είναι να ενώσει τον ρωσικό λαό» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.

Με το «διαίρει και βασίλευε», μια πάγια τακτική της Δύσης, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να διχάσουν τον λαό της Ρωσίας, όμως όπως διαμηνύει ο κ. Πούτιν, οι πολίτες της χώρας του δεν θα υποκύψουν.

«Νομίζω ότι ενεργούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας. Και απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία για κάποιες αποδεκτές λύσεις και αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι δική τους υπόθεση - δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτοί», διαπίστωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Μόσχα πάντα επιδίωκε να επιλύσει όλες τις διαφορές ειρηνικά, μέσω διαπραγματεύσεων «αλλά, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο, καθώς η άλλη πλευρά είναι διαφορετικά "στημένη" και άρχισαν, όπως έχω πει πολλές φορές -όλοι το ξέρουμε αυτό- να κάνουν σκληρές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναγκαστήκαμε να σηκωθούμε όρθιοι για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη, έπρεπε να υποστηρίξουμε την επιλογή των ανθρώπων στην Κριμαία, όλα ξεκίνησαν από αυτό» όπως τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η Μόσχα στην ουκρανική κρίση δεν θα μπορούσε να συμπεριφερθεί τόσο κυνικά όσο η Δύση», επειδή «έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία, μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους» ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι «το 99,9% των Ρώσων είναι έτοιμοι να βάλουν τα πάντα μπροστά το συμφέρον της πατρίδας τους» ενώ «η Ρωσία είναι μια ιδιαίτερη χώρα και εδώ ζουν ιδιαίτεροι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χριστούγεννα υπό τον φόβο βομβαρδισμών στην Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα

Σακελλαροπούλου: Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στραμμένη στα παιδιά της Ουκρανίας

Με τη σκέψη στην Ουκρανία το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

gazzetta
gazzetta reader insider insider