Γ. Οικονόμου: Η ανοιχτή δικαστική έρευνα είναι εξέλιξη και θα απαντήσει τι από όλα είναι πραγματικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Οικονόμου: Η ανοιχτή δικαστική έρευνα είναι εξέλιξη και θα απαντήσει τι από όλα είναι πραγματικότητα
«Έχω απαντήσει πολλές φορές. Η ανοιχτή δικαστική έρευνα είναι εξέλιξη και θα απαντήσει τι από όλα αυτά είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση γιατί ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι Γιώργος Κύρτσος και Τάσος Τέλογλου.

«Έχω απαντήσει πολλές φορές. Η ανοιχτή δικαστική έρευνα είναι εξέλιξη και θα απαντήσει τι από όλα αυτά είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση γιατί ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι Γιώργος Κύρτσος και Τάσος Τέλογλου.

Μετά από σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε που ακριβώς υπάρχει ενημέρωση της ΑΔΑΕ και σημείωσε πως το καλοκαίρι όταν ήρθε σε γνώση του πρωθυπουργού η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε η γνωστή αντίδραση και δρομολογήθηκαν άμεσες κινήσεις. «Δεν είναι σε γνώση μου έγγραφο της ΑΔΑΕ για κάτι τέτοιο», είπε για τα περί παρακολούθησης των κ.κ. Κύρτσου και Τέλογλου. Σε ερώτηση σχετικά με ανακοίνωση της cosmote για το θέμα που αφορά και τον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν κάνει κανένα σχόλια για ενέργειες παραγόντων της δικαιοσύνης. «Όταν κάποιος θέλει να μη μείνει καμία σκιά, αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Οι κραυγές οδηγούν στη συσκότιση. Δεν θα μείνει καμία σκιά, το εγγυάται η δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν γίνονται τώρα παρακολουθήσεις πολιτικών στελεχών και δημοσιογράφων απάντησε πως δεν μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή η κυβέρνηση να το γνωρίζει αυτό.

Απαντώντας στην κριτική εκείνων που θεωρούν ότι η κάρτα αγοράς είναι ανεπαρκές μέτρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν είναι το μοναδικό μέτρο και πως είναι σε εξέλιξη σειρά μέτρων και ενισχύσεων, οριζόντιων και στοχευμένων. «Αξιοποιούμε το μέρισμα της ανάπτυξης και το επιστρέφουμε πίσω στην κοινωνία», συνέχισε αναφέροντας τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, την ενίσχυση για τα καύσιμα, το επίδομα θέρμανσης, την έκτακτη στήριξη των ευάλωτων, το καλάθι του νοικοκυριού, τους ελέγχους στην αγορά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει την κοινωνία για όσο κρατά αυτό το φαινόμενο εξαντλώντας κάθε περιθώριο και χωρίς να επιβαρύνει την οικονομία.

Σε ότι αφορά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, είπε ότι θα είχε αξία να συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που θα ανέφερε πόσα δισ. θα έλειπαν και από πού θα μπορούσαμε να τα αναπληρώσουμε. «Νομίζω είναι γύρω στα 6,5 με 7 δις. Να μας πουν ποιοι φόροι θα πρέπει να επανέλθουν. Να ανέβει πάλι ο ΕΝΦΙΑ; Οι φόροι που μείωσε η κυβέρνηση; Τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο ουσιαστική κουβέντα. Αυτά τα μέτρα θα δημιουργούσαν ανάγκες που για να καλυφθούν θα έπρεπε είτε να δανειστείς είτε να αυξήσεις φόρους. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτή την πρόταση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους χωρίς τεκμηρίωση και μέτρημα», ανέφερε. Και συμπλήρωσε: «Να δούμε και στη σημερινή τροπολογία αν θα ψηφίσει θετικά, αν θα συμφωνήσει ότι τα χρήματα από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα διατεθούν με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να μην αποτελέσει εξαίρεση και να μη γίνει μία ακόμα φορά και κανένα λάθος».

Σε ότι αφορά την έκθεση του προϋπολογισμού της Βουλής και όσα αναφέρει περί επιστροφής σε δίδυμα ελλείμματα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η κυβέρνηση διαβάζει όλες τις εκθέσεις και υπάρχουν πολλές προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα έχει διπλάσιο και τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα αυξάνονται οι εξαγωγές και επενδύσεις, θα περιορίζεται η ανεργία. «Υπάρχει ατζέντα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα θα εξακολουθεί να παράγει πλούτο», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των S 300 απάντησε πως η κυβέρνηση δεν συζητά και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδυναμώσει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Σχετικά με το νέο κρέσεντο παραβιάσεων από την Τουρκία, ανέφερε πως θα τις αντιμετωπίζουμε με την ίδια ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Σε ερώτηση πώς πληρώνει η κυβέρνηση δημοσκοπήσεις της Marc την ώρα που σύμφωνα με δημοσίευμα υπάρχει θέμα με εικονικά τιμολόγια, δήλωσε ότι είναι εντελώς διαφορετικά θέματα. «Η ΝΔ και όχι η κυβέρνηση συνεργάζεται με σειρά εταιρειών δημοσκοπήσεων που τις πληρώνει όπως όλους τους προμηθευτές», σημείωσε.

Σχετικά με την Μαρία Σπυράκη και αν ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη ΝΔ μετά τις τελευταίες κινήσεις της δήλωσε πως «η χθεσινή ήταν μια κίνηση σε απολύτως σωστή κατεύθυνση» και πρόσθεσε πως «περιμένουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η υπόθεση και μέχρι τότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο».

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τα περί συμμετοχής του σε ΜΚΟ παρέπεμψε στις δηλώσεις του ίδιου σημειώνοντας πως είναι ευθυγραμμισμένες με τις δηλώσεις της επιτροπής.

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν έχει υπάρξει κάτι μέχρι στιγμής και πως τέτοιο ζήτημα θα είναι προϊόν συνεννόησής του με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider