Qatargate: Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Εύα Καϊλή - Προφυλακίστηκαν οι Τζόρτζι, Παντσέρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Εύα Καϊλή - Προφυλακίστηκαν οι Τζόρτζι, Παντσέρι
Η Ελληνίδα πολιτικός δεν βρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ το αίτημα κατέθεσαν οι συνήγοροι της. Στη φυλακή για τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Η Εύα Καϊλή ζήτησε και έλαβε αναβολή από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για την απολογία της σχετικά με την υπόθεση Qatargate.

Σύμφωνα με το reader.gr, η Ελληνίδα πολιτικός δεν βρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ το αίτημα κατέθεσαν οι συνήγοροι της. Η ακρόασή της θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο εν Ελλάδι δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ενημερώσει από το πρωί ότι η κυρία Καϊλή προτίθετο να ζητήσει αναβολή, κάτι που τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώνεται μιας και δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της, που ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία.

Διαβάστε ακόμα - Qatargate: «Οι αρχές παρακολουθούσαν τους υπόπτους από το 2021», υποστηρίζει η Le Soir

Παράλληλα, η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει για έναν μήνα την προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε ο συνήγορός του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ προφυλακιστέος μέχρι τη Δίκη του θα παραμείνει και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Πολύ σοβαρή η υπόθεση Καϊλή και με πολλές πτυχές- Παρανοϊκές οι δικαιολογίες του Ν. Ανδρουλάκη

Βενιζέλος: Τραγική, αδιανόητη πολιτικά, θεσμικά και ηθικά η υπόθεση Καϊλή - Συντριπτικές επιπτώσεις

Ιταλία: Ελέγχονται επτά λογαριασμοί που ανήκουν σε κεντρικά πρόσωπα της έρευνας κατά της διαφθοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider