Εύα Καϊλή: Άνοιξε εταιρεία Real Estate 13 μέρες πριν από τη σύλληψή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύα Καϊλή: Άνοιξε εταιρεία Real Estate 13 μέρες πριν από τη σύλληψή της
Οι βελγικές και οι ιταλικές Αρχές συνεργάζονται για μια συνολική έρευνα τόσο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή όσο και του συζύγου της.

Η Εύα Καϊλή δημιούργησε πολύ πρόσφατα μία εταιρεία Real Estate στο Κολωνάκι με τις αρμόδιες αρχές να την κάνουν «φύλλο και φτερό» στα πλαίσια του ελέγχου των περιουσιακών της στοιχείων μετά τη δέσμευσή τους.

Η εταιρία Real Estate με την επωνυμία «Estate Aria Properties» συστήθηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της στο κέντρο της Αθήνας με το όνομα της κόρης τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022, μόλις 13 μόλις ημέρες πριν από τη σύλληψη. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρίας που εδρεύει στην οδό Σκουφά εμφανίζεται να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Εξ' αυτών, 500 ευρώ συνυσέφερε η ίδια η Εύα Καϊλή, ενώ τα άλλα 500 προέρχονται από τον σύζυγό της. Οι Αρχές ερευνούν πλέον τα οικονομικά και το σκοπό της ίδρυσης της εταιρείας, καθώς θεωρείται ύποπτη η χρονική συγκυρία με τις συναλλαγές με το Κατάρ, την έρευνα και τη σύλληψη της ευρωβουλευτή.

Πλέον, η Εύα Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και βρίσκεται προφυλακισμένη στη φυλακή υψίστης ασφαλείας των Βρυξελλών Σεν Ζιλ. Η Ευρωβουλευτής κι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε σοκαρισμένη και εμβρόντητη από τα όσα της προσάπτουν οι βελγικές Αρχές, ωστόσο, οι Βέλγοι φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους αδιάσειστα στοιχεία για την τεκμηρίωση της κατηγορίας κατά της Θεσσαλονικιάς πολιτικού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν για Καϊλή: Άκρως ανησυχητικές οι κατηγορίες για διαφθορά

Τσιάρας για υπόθεση Καϊλή: Η Ελλάδα έτοιμη για δικαστική συνεργασία με το Βέλγιο

Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider