ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ
«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα!​» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το νομοσχέδιο της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που «κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες.

«Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας!» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε. Να μην το επιτρέψουμε! Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 1/12 στη 13:00 κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις θέσεις τους

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις - Επιζητά το θέαμα, όχι την ουσία

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Διατηρείται το προβάδισμα Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider