Ακάρ: Εμείς έχουμε δίκιο - Καλοδεχούμενοι οι Έλληνες για νέες συνομιλίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Εμείς έχουμε δίκιο - Καλοδεχούμενοι οι Έλληνες για νέες συνομιλίες
Κάλεσμα σε διάλογο για τα ελληνοτουρκικά από τον Χουλουσί Ακάρ.

Αλλαγή πλεύσης από τον Tούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που πλέον δηλώνει ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές είναι καλοδεχούμενοι για νέες συζητήσεις, όμως το δίκιο το έχει η Άγκυρα.

«Έχουμε προβλήματα στην Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι ως δύο γείτονες, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, πρέπει να καθίσουμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους να μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες και να λύσουμε αυτό το θέμα» τόνισε ο Ακάρ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Εργαζόμαστε για μεθόδους οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπάρχουν συμβουλευτικές συναντήσεις και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρό μας γίνεται εργασία σχετικά με το μηχανισμό «αποσυμπίεσης» για αποφυγή κάποιας σύγκρουσης. Η Ελλάδα εγκατέλειψε τις συνομιλίες, είναι ξεκάθαρο» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το διάλογο γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, γιατί έχουμε δίκιο. Είμαστε δυνατοί για αυτό είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε» πρόσθεσε ο Τούρκος υπ. Άμυνας ενώ ζήτησε μάλιστα να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για να συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς όπως είπε, υπάρχουν βαθιά ζητήματα.

«Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια την τέταρτη συνάντηση που θα γίνει στην Άγκυρα. Κάποιοι φίλοι μας, κάποιοι από τους συμμάχους μας, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, λένε να είμαστε υπέρ του διαλόγου, να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. Μην το λέτε σε μας αυτό. Εάν οι συνομιλητές μας μας πουν ότι ερχόμαστε αύριο, είναι καλοδεχούμενοι» σημείωσε επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προκαλεί ο Ερντογάν: Προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη!

Τουρκία: Σε υψηλό σχεδόν 25ετίας ο πληθωρισμός - Εκτινάχθηκε στο 85,5%

ΕΕ: Ο αντισημιτισμός ενισχύθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider