Πως «κάλυψε» ο γερμανικός Τύπος τα όσα ειπώθηκαν από Σολτς, Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως «κάλυψε» ο γερμανικός Τύπος τα όσα ειπώθηκαν από Σολτς, Μητσοτάκη
Τι έγραψαν Welt, SZ, Zeit, Spiegel και FAZ

Ενδιαφέρον είχε ο τρόπος με το οποίο επέλεξαν σημαντικά γερμανικά ΜΜΕ τα όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σόλτς στην Αθήνα μετά την κατ’ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Ιδιαίτερη κάλυψη της επίσκεψης από την Welt

Η Welt επέλεξε να εστιάσει αρχικά στο εσωτερικό γερμανικό ζήτημα της επένδυσης της Cosco στο Λιμάνι του Αμβούργου και στη δήλωση του Σόλτς πως πρόκειται για «σωστή λύση», καθώς και για τα όσα είπε αναφορικά με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού από τον κινεζικό γίγαντα. Στη συνέχεια η Welt δημοσίευσε γενικό άρθρο με όσα ειπώθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο άξιο αναφοράς είναι πως το τελευταίο κείμενο που δημοσίευσε αφορά στην είδηση πως έξι από τα σαράντα τεθωρακισμένα Marder, που έλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της κυκλικής ανταλλαγής με την Γερμανία θα τοποθετηθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Η Süddeutsche Zeitung (SZ), δημοσιογράφος της οποίας απηύθυνε και ερώτηση στους δύο ηγέτες, εστίασε στη δήλωση του Σολτς για την είσοδο της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργο, αλλά και στην πεποίθηση του καγκελάριου πως οι καλές σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας είναι σημαντικές για όλη την Ευρώπη. Όμοια κατεύθυνση έλαβε και η Zeit που δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «ο Όλαφ Σολζ υπερασπίζεται την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για Cosco» και επικεντρώθηκε κυρίως στην απάντηση του καγκελάριου για την εν λόγω επένδυση. Η μόνη αναφορά της εφημερίδας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μία παράγραφος πέντε σειρών στο πλαίσιο ότι συμφώνησε με τον καγκελάριο στο θέμα των κινεζικών επενδύσεων και στο πως αναφέρθηκε στις σχέσεις Ευρώπης – Κίνας.

Αντίστοιχα κινήθηκε και τo γνωστό πολιτικό περιοδικό Spiegel που επέλεξε να αναφερθεί μόνο στο θέμα της Cosco από τη συνέντευξη Τύπου χωρίς να υπάρξει κάποια αναφορά στην Ελλάδα ή τον Έλληνα πρωθυπουργό πέραν του ότι οι δηλώσεις αυτές του Σολτς έγιναν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

H FAZ επέλεξε να μην καλύψει τη συνέντευξη Τύπου

Στον αντίποδα η εφημερίδα της Φρανκφούρτης FAZ επέλεξε να μην καλύψει άμεσα τις ειδήσεις που προέκυψαν από την κοινή συνέντευξη Τύπου και αρκέστηκε στο πρωινό της άρθρο αναφορικά με τα όσα είπε ο καγκελάριος στη σημερινή του συνέντευξη στα Νέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων - Σόλτς: Πρότυπο η Ελλάδα στο LNG

Στην Ακρόπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Όλαφ Σολτς

gazzetta
gazzetta reader insider insider