Μητσοτάκης: Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και όπως επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους. Το μήνυμα είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πετύχαμε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και επέμεινε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

«Εύχομαι οι ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του Μαστού»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σημερινής τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, Ανήμερα της θλιβερής επετείου του θανάτου της Φώφης Γεννηματά αλλά και της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες. «Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε από την πλευρά της πως το θέμα της ενέργειας «έχει γίνει ίσως το πιο περίπλοκο στη σύνθετη πραγματικότητα που βιώνει αυτή την περίοδο ιδίως η Ευρώπη», επισημαίνοντας πως «είναι σημαντικό για τις οικονομίες των χωρών, αλλά κυρίως αφορά συνολικά την κοινωνία». Ευχήθηκε επίσης η Ευρώπη να μπορέσει να βρει λύση με γνώμονα το συλλογικό καλό.

Έκανε στη συνέχεια αναφορά στη συνάντηση που είχε νωρίτερα το πρωί με έξι γυναίκες που νόσησαν ή ακόμη νοσούν από καρκίνο του μαστού και υπογράμμισε με τη σειρά της πως το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών γιατί μέσω αυτής καθορίζεται και η διαχείριση στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Πού θα κινηθούν οι επιδοτήσεις Νοεμβρίου - Η πρόταση της αγοράς για τον «ενεργειακό τουρισμό»

Σε θέση μάχης καταναλωτές κι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο στη σκιά της πληθωριστικής «θύελλας»

Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3

gazzetta
gazzetta reader insider insider