Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ είχε στη Σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ενδεχόμενο της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ και αν μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η απαρχή για την αποκλιμάκωση, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κάθε συνάντηση, κάθε βήμα διαλόγου είναι και ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης «και μια έμπρακτη απόδειξη ότι συνειδητοποιούν το αδιέξοδο της προκλητικής τακτικής που ακολουθεί η Τουρκία εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας έρχεται σε μία περίοδο που το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαιτέρως τεταμένο.

Χθες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών, με τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ να τονίζει τη σημασία της συνοχής και της ενότητας ειδικά στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση διήρκησε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider