Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη
Για τον Προσωπικό Γιατρό, ο υπουργός Υγείας είπε ότι 3.300 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα από την 1η Αυγούστου και έχουν γίνει 4.400.000 εγγραφές πολιτών.

Εντός Οκτωβρίου θα επανεξεταστεί το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή τους.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως η προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Για τον Προσωπικό Γιατρό είπε ότι 3.300 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα από την 1η Αυγούστου και έχουν γίνει 4.400.000 εγγραφές πολιτών. Ωστόσο, τα προβλήματα στην Αττική παραμένουν γιατί ακόμα δεν υπάρχει η πληθώρα των ιδιωτών γιατρών που χρειάζεται για να καλυφθεί η περιοχή.

Δήλωσε πάντως ότι σήμερα εντάσσονται και άλλοι γιατροί στο σύστημα, γίνονται συμβάσεις και υπάρχει συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους, μέχρι τέλος του έτους, να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που έχουν, να βρεθεί τρόπος να είναι προσωπικοί γιατροί και άτομα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο σύστημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο πολίτης που γράφεται στον προσωπικό γιατρό, δεν εμποδίζεται να πάει σε όποιον άλλον γιατρό θέλει και να τον πληρώσει ιδιωτικά, όπως έκανε μέχρι τώρα. Ανέφερε, τέλος, ότι έχει ανέβει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, 1.100.000 ραντεβού είναι έτοιμα για να μπορέσουν να τα κλείσουν οι πολίτες δωρεάν και ήδη στο πρώτο δεκαήμερο έγιναν πάνω από 100.000 ραντεβού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρευματικές Παθήσεις: Εκτός εργασίας το 50% των πασχόντων – Καθυστερημένη διάγνωση και θεραπεία

Πλεύρης: Σε ένα δεκαήμερο οι γιατροί ειδικοτήτων στο σύστημα του προσωπικού γιατρού

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει η πλατφόρμα συμμετοχής για τους γιατρούς ειδικοτήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider