Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία - Καταδίκη των ρωσικών επιθέσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία - Καταδίκη των ρωσικών επιθέσεων
Από την αρχή του πολέμου η ενίσχυση των ΗΠΑ στην Ουκρανία υπολογίζεται στα 16,8 δισ. δολάρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε την καταδίκη του για τις σημερινές επιθέσεις της Ρωσίας σε βάρος πόλεων της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις δυνάμεις του Κιέβου για τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Μόσχα από τις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Σε δήλωση του, ο Μπάιντεν ανέφερε πως οι σημερινοί βομβαρδισμού σε ουκρανικές πόλεις, όπως το Κίεβο, «σκότωσαν και τραυμάτισαν πολίτες και κατέστρεψαν στόχους χωρίς κάποιο στρατιωτικό λόγο. Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύουν την ακραία βιαιότητα του παράνομου πολέμου του Πούτιν στον ουκρανικό λαό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε πως μαζί με τους συμμάχους του θα συνεχίσει να επιβάλει κόστος στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κόστος στη Ρωσία για την επιθετικότητά της, να θεωρούμε υπόλογο τον Πούτιν και τη Ρωσία για τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα πολέμου και να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την ελευθερία τους» υπογράμμισε.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, από την αρχή του πολέμου η ενίσχυση των ΗΠΑ στην Ουκρανία υπολογίζεται στα 16,8 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία σταματά την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider