Σοϊλού: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο - Καμία σχέση με την πραγματικότητα, απαντά ο Θεοδωρικάκος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοϊλού: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο - Καμία σχέση με την πραγματικότητα, απαντά ο Θεοδωρικάκος
Στις προκλήσεις περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα επιμένει η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εσωτερικών της.

Στις προκλήσεις περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα επιμένει η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εσωτερικών της. Συγκεκριμένα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε την Αθήνα πως εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο, ενώ αναφέρθηκε και στη Γερμανία και στις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν το PKK.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας». υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.