Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου - 4η φορά μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου - 4η φορά μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια
Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του  πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ.

Πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ.

Πρόκειται για την 4η φορά που θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές στη Βουλγαρία σε κάτι λιγότερο από 2 χρόνια

Ο Ράντεφ όρισε επίσης τον πρώην υπουργό Εργασίας Γκάλαμπ Ντόνεφ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, ανησυχίες για την παροχή αερίου και άλλες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο θα ασκεί καθήκοντα από τις 2 Αυγούστου έως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές.

Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται γενικώς να έχει μια πιο ήπια γραμμή απέναντι στη Μόσχα, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και προσπάθειες για επανάληψη των εισαγωγών ρωσικού αερίου. Μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Πετκόφ να απελάσει 70 Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ανησυχιών περί κατασκοπείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider