Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία
Η Βουλγαρία δεν έχει εξαγάγει όπλα απευθείας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κίριλ Πετκόφ.

Η Βουλγαρία δεν έχει εξαγάγει όπλα απευθείας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρά την σχετική απόφαση της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης.

«Έχουμε κάνει εξαγωγές σε ορισμένους παραδοσιακούς εταίρους, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν υπήρξε απευθείας μεταφορά από την Βουλγαρία στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πετκόφ.

Κάνοντας λόγο για την αναμενόμενη αλλαγή κυβέρνησης μετά την ψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησής του στις 22 Ιουνίου, ο Πετκόφ δήλωσε ότι η σύνθεση της κυβέρνησης θα παραμείνει προς το παρόν αμετάβλητη. «Είμαστε όλοι μια πολύ συνεκτική ομάδα και θα συνεχίσουμε υπό το ίδιο σχήμα.

«Δεν θέλω να μιλήσω για μεμονωμένους υπουργούς μέχρι να λάβουμε υποστήριξη από ανεξάρτητους βουλευτές», πρόσθεσε.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα με τα οποία δεν θα διαπραγματευθούμε, Αυτά είναι ο ίδιος ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Πέεφσκι και το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ και ο Σλάβι Τρίφονοφ. Από ό,τι μπορούμε να διαπιστώσουμε, ο Τόσκο Γιορντάνοφ δεν κάνει βήμα ή δήλωση χωρίς της άδεια του Σλάβι Τρίφονοφ. Δυστυχώς ούτε με αυτόν μπορούμε να διαπραγματευθούμε. Αλλά είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με όλους τους άλλους», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλγαρία: Η ένταξη της Βόρεια Μακεδονίας στην ΕΕ δεν θα καθυστερήσει αν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της

gazzetta
gazzetta reader insider insider