Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαιώνει προσφυγή της AfD κατά της Μέρκελ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαιώνει προσφυγή της AfD κατά της Μέρκελ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Εκπρόσωπος της πρώην καγκελαρίου δήλωσε σήμερα σχετικά ότι «η Άνγκελα Μέρκελ σέβεται ασφαλώς την απόφαση του Δικαστηρίου», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

To Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δικαίωσε την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία είχε προσφύγει κατηγορώντας την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι είχε μεροληπτήσει σε βάρος του κόμματος, όταν, ενώ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον του και είχε ζητήσει να μη συμμετάσχει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) σε κυβέρνηση συνασπισμού με την AfD στη Θουριγγία.

Μετά τις κρατιδιακές εκλογές στη Θουριγγία το 2020, τις οποίες κέρδισε η AfD, προκλήθηκε σοβαρή πολιτική κρίση όταν, με τις ψήφους των CDU, AfD και Φιλελευθέρων (FDP), εξελέγη πρωθυπουργός ο φιλελεύθερος Τόμας Κέμεριχ. Η κυρία Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, έκανε λόγο για «κακή μέρα για τη δημοκρατία» και χαρακτήρισε ασυγχώρητη τη στάση του κόμματός της. Η AfD προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την καγκελάριο για διακρίσεις σε βάρος της και σήμερα η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ντόρις Κένιγκ δήλωσε ότι «δεν κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ δεν ήθελε να μιλήσει ως καγκελάριος αλλά ως κομματικός πολιτικός» και ως εκ τούτου, η δήλωσή της, «η οποία περιέχει αρνητικές αναφορές για την AfD, αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών μεταξύ των κομμάτων».

Εκπρόσωπος της πρώην καγκελαρίου δήλωσε σήμερα σχετικά ότι «η Άνγκελα Μέρκελ σέβεται ασφαλώς την απόφαση του Δικαστηρίου», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider