Οικονόμου: Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, η εξωτερική μας πολιτική είναι βασισμένη στο διεθνές δίκαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, η εξωτερική μας πολιτική είναι βασισμένη στο διεθνές δίκαιο
«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τονίζεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στη νέα επιθετική ρητορική που υιοθέτησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως «δεν πρόκειται να συναντηθω ξανά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

«Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι
ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους»
, τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα ανέφερε ο κ. Ερντογάν, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να συναντηθώ ποτέ ξανά μαζί του».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως απηύθυνε συστάσεις στις ΗΠΑ ώστε να μην προχωρήσουν στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

«Για μένα, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμώντας παράλληλα πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πάρουν την απόφασή τους, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό», όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Δε θα συναντηθώ ξανά με τον Μητσοτάκη - Για μένα δεν υπάρχει πια»

Ερντογάν: Επιστροφή στο «μεγάλο παζάρι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider