Εκλογές στην Αυστραλία: Θέλω να ενώσω τη χώρα, λέει ο αρχηγός των Εργατικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές στην Αυστραλία: Θέλω να ενώσω τη χώρα, λέει ο αρχηγός των Εργατικών
Με καταμετρημένο το 55% των ψήφων, οι Εργατικοί εξασφαλίζουν 72 έδρες στη Γερουσία, όπου για την πλειοψηφία απαιτούνται 76.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα με αρχηγό του τον Αντονι Αλμπανέζι είναι ο νικητής των σημερινών βουλευτικών εκλογών στην Αυστραλία, σύμφωνα με πρόβλεψη του δικτύου ABC.

Ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αναγνώρισε την ήττα του και το σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα αναμένεται να τερματίσει σχεδόν μια δεκαετία συντηρητικής διακυβέρνησης της χώρας πιθανόν με τη στήριξη ανεξάρτητων που πραγματοποίησαν προεκλογική εκστρατεία με μια πιο "πράσινη" ατζέντα.

Με καταμετρημένο το 55% των ψήφων, οι Εργατικοί εξασφαλίζουν 72 έδρες στη Γερουσία, όπου για την πλειοψηφία απαιτούνται 76, ενώ ο συντηρητικός συνασπισμός υπό τον Μόρισον 52. Ανεξάρτητοι και οι Πράσινοι έχουν 11, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καναλιού, ενώ άλλες 16 έδρες παραμένουν αμφίβολες.

Ο αρχηγός των Εργατικών δήλωσε ότι θέλει να ενώσει τους Αυστραλούς καθώς έκανε τα πρώτα σχόλιά του μετά την νίκη του κόμματός του.

"Θέλω να ενώσω τη χώρα", είπε ο Αλμπανέζι στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε από το σπίτι του για να μεταβεί σε εκδήλωση για τα επινίκια στο Σίδνεϊ.

"Νομίζω ότι ο λαός θέλει να ενωθεί, να αναζητήσει το κοινό μας συμφέρον, να κοιτάξει προς την κατεύθυνση αυτού του κοινού σκοπού. Νομίζω ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη πόλωση, αυτό που επιθυμούν είναι να ενωθούμε ως έθνος και σκοπεύω να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας", είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο Μόρισον είπε ότι κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αλμπανέζι για να αναγνωρίσει την ήττα του και να τον συγχαρεί για την νίκη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Αυστραλία: Παραδέχτηκε την ήττα του ο πρωθυπουργός Μόρινσον

Εκλογές στην Αυστραλία: Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πλειοψηφία