Επιμένει ο Ερντογάν προς Σουηδία και Φινλανδία: «Σταματήστε τη στήριξη σε τρομοκράτες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο Ερντογάν προς Σουηδία και Φινλανδία: «Σταματήστε τη στήριξη σε τρομοκράτες»
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε με την Σουηδή πρωθυπουργό και τον Φινλανδό πρόεδρο για την ένταξη του στο NATO.

Μήνυμα προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία να σταματήσει να στηρίζει οργανώσεις που η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατικές» έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Σουηδή πρωθυπουργό, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε εν μέσω της αντίθεσης της Άγκυρας να στηρίξει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε πως η Σουηδία πρέπει να άρει τη στήριξη της στους «τρομοκράτες» του κουρδικού PKK.

Είπε ακόμη στην Σουηδή πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αρθεί το εμπάργκο στην εξαγωγή όπλων που επιβλήθηκε στην Τουρκία το 2019 μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία, τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο δεν ήταν προγραμματισμένη.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν την Τετάρτη αίτηση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ έπειτα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και με τον Φινλανδό ομόλογο του, Σάουλι Νιινίστο.

«Δήλωσα ότι ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Τουρκία θα δεσμευτούν για την ασφάλεια η μία της άλλης και έτσι η σχέση μας θα γίνει ισχυρότερη. Η Φινλανδία καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ο στενός διάλογος συνεχίζεται» έγραψε ο Νινίστο στο Twitter μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO: Μύδροι Bloomberg κατά της άρνησης Ερντογάν