Φινλανδία για NATO: Θα απαντήσουμε στις αντιρρήσεις της Τουρκίας

Newsroom
Μοιράσου το
Φινλανδία για NATO: Θα απαντήσουμε στις αντιρρήσεις της Τουρκίας
O Νιινίστο ανέφερε σε δημοσιογράφους πως αυτό θα πρέπει να γίνει στο «ανώτατο δυνατό επίπεδο». 

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, ανέφερε πως η χώρα του θα παρέχει απαντήσεις για τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η Τουρκία στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Νιινίστο ανέφερε σε δημοσιογράφους πως «θα δώσουμε καθαρές απαντήσεις», προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει στο «ανώτατο δυνατό επίπεδο».

Χαρακτήρισε «πάρα πολύ πειστική έκφραση υποστήριξης» τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση τυχόν επίθεσης που δεχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Συμπλήρωσε ότι, όπως και η Σουηδία, εκτιμά την δυνατότητα των ΗΠΑ να αντιδράσουν στην περίπτωση που υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ευελιξία» σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Δεν πρέπει να δοθεί αφορμή σε κανέναν να αντιδράσει υπερβολικά, είπε, φωτογραφίζοντας τη Ρωσία.

Ο Νιινίστο εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για ειρήνευση στην Ουκρανία, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Φινλανδία και Σουηδία πληρούν «όλα τα κριτήρια» για να ενταχθούν στο NATO

Ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO: Αισιοδοξία της Βρετανίας για συμφωνία της Τουρκίας